Haberler

Minibüsçüler Kooperatifi, Meclis’ten destek talep etti

Korona virüs süreci boyunca vatandaşların ‘Evde kal’ çağrılarına uyması üzerine uzun bir süre için kapasitelerinin yalnızca yüzde 10’u kadar yolcu taşıabilen minibüsçüler, meclise kendilerine destek olunması konusunda dilekçe verilerek talepte bulundu.

“Bizler halen Edirne İli Keşan İlçesi’nde 25 No?lu Keşan Şehiriçi Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi olarak hizmet vermekteyiz. Çin’in Wuhan kentinde başlayıp tüm dünyayı saran ve Dünya Sağlık örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen bu salgından tüm dünyanın olduğu gibi ülkemiz de etkilenmiştir.
Ülkemiz pandemi yönetim kurullarının almış olduğu kararlar
doğrultusunda toplu taşıma araçlarına da çeşitli düzenlemeler getirilmiş, kapasite düşürülmüş, çalışma saatleri düzenlenmesi vb konular..
Pandemi uygulamaları minibüsçü esnafımızı gerçekten zor durumda bırakmış olmasına karşın milletimize ve ülkemize olan sorumluluklarımız doğrultusunda görevimizi azami titizlikle devam ettirmekteyiz. Halen devam eden hizmetlerimizi aksatmadan sürdürebilmek için kooperatif ortaklarımıza maddi destek sağlanmasını talep etmekteyiz.” şeklinde yapılan dilekçe ile meclise gelen minibüsçülerin zor durumu mecliste gündem dışı madde olarak görüşüldü.

Konuyu ele alan meclis, minibüsçülerin yaşadıkları mağduriyetlere hak verirken, oybirliği ile minibüs başına mahsuplaşmayla 1000 TL cansuyu desteği verilmesini kabul etti

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu