
Muğla’nın Marmaris ilçesinde gerçekleştirilen 1. Uluslararası Gastronomi Dünya Şampiyonası, Edirneli iki şefin başarısına sahne oldu. Öğr. Gör. Dr. Burak İşçimen ile İpsalalı Şef Burak Hilmi Özcan, gastronomi alanındaki çalışmalarıyla farklı kategorilerde ödüle layık görüldü..

Bu yıl ilk kez Marmaris’te düzenlenen 1. Uluslararası Gastronomi Dünya Şampiyonası, farklı ülkelerden gastronomi profesyonellerini bir araya getirdi. Organizasyonda Edirne’yi temsil eden iki isim, kazandıkları ödüllerle dikkat çekti.
Keşanlı Şef Dr. Burak İşçimen: “Bazen bir ödül…”
Organizasyonda Keşanlı Öğr. Gör. Dr. Burak İşçimen, akademisyen ve şef kimliğiyle yürüttüğü çalışmalar dolayısıyla “Başarılı Akademisyen Şef” ödülüne değer görüldü.

Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Dr. İşçimen, aldığı ödülün ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; başarısının kendisine mesleki geçmişini, birlikte çalıştığı insanları ve yetiştirdiği öğrencileri hatırlattığını belirtti.
İşçimen, paylaşımında ödülün anlamını şu sözlerle ifade etti:
“Bazen bir ödül, yalnızca sahnede adınızın anons edilmesi ya da elinize verilen bir plaket değildir. Yılların emeğini, mutfakta geçen uzun saatleri, öğrenme heyecanını, yetiştirdiğiniz öğrencileri ve kurduğunuz hayalleri bir anda hatırlatan güzel bir duygudur.”
“Gastronomi yalnızca iyi yemek yapmak değil”
Meslek hayatına profesyonel mutfaklarda başladığını, bugün ise deneyimlerini üniversitede genç şef adaylarına aktardığını anlatan İşçimen, gastronominin yalnızca yemek hazırlamaktan ibaret olmadığını vurguladı.

Mesleğin kültürel birikimi yaşatma ve gelecek kuşaklara aktarma sorumluluğu da taşıdığına işaret eden İşçimen, şunları kaydetti:
“Gastronomi yalnızca iyi yemek yapmak değil; bir kültürü yaşatmak, bildiklerini paylaşmak ve senden sonra gelecek insanların yoluna küçük de olsa bir ışık tutabilmek.”
İşçimen, kazandığı ödülün kendisine geçmişte emek veren ustalarını ve bugün birlikte çalıştığı öğrencilerini yeniden düşünme fırsatı verdiğini belirtti.
Bir şefin başarısının yalnızca hazırladığı yemeklerle ölçülemeyeceğini ifade eden İşçimen, “İnanıyorum ki bir şefin gerçek başarısı yalnızca hazırladığı tabaklarda değil, yetişmesine katkı sunduğu insanlarda da saklıdır” sözleriyle eğitimin ve deneyim paylaşımının önemine dikkat çekti.
İpsalalı Burak Hilmi Özcan da ödüllendirildi
Şampiyonada Edirne adına bir başka başarıya da İpsalalı şef Burak Hilmi Özcan imza attı.

İpsala’nın Karaağaç köyünden olan ve Trakya Turizm Gastronomi Derneği (TUGASDER) Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Özcan, “Yılın En Başarılı Genç Şefi” ödülüne layık görüldü.
Meslektaşı Özcan’ın başarısına da paylaşımında yer veren İşçimen, aynı organizasyonda iki Edirneli şefin ödüllendirilmesinin kendileri için ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu dile getirdi.
“Edirne’nin kültürünü ve değerlerini yanımızda taşıyoruz”

İşçimen, gastronomi alanındaki çalışmaların aynı zamanda yetiştikleri bölgenin kültürel değerlerini tanıtma fırsatı sunduğuna dikkat çekti.
Edirne adına kazanılan iki ödülün kendisini ayrıca gururlandırdığını ifade eden İşçimen, paylaşımında şu sözlere yer verdi:
“Çünkü bizler nerede olursak olalım, yetiştiğimiz toprakların kültürünü, mutfağını ve değerlerini de yanımızda taşıyoruz. Edirne’nin adını böylesine güzel bir organizasyonda iki ödülle birlikte anmak, mutluluğumuzu daha da anlamlı kıldı.”
Organizasyonu gerçekleştiren Gastro Muğla ekibine ve katkı sunanlara teşekkür eden İşçimen, mesleki yolculuğunu sürdürme kararlılığını ise “Daha öğrenecek çok şeyimiz, yetiştirecek gençlerimiz, anlatacak hikâyelerimiz var” sözleriyle dile getirdi.
İşçimen, paylaşımını “Edirne için öğrenmeye, öğretmeye ve üretmeye devam” mesajıyla tamamladı.



