Pazaryeri esnafı tezgahlardan alınan ücreti değerlendirdi
Pazaryeri işgaliye ücretlerinin artışındaki orandan dolayı mutsuz olduğunu dile getiren pazaryeri esnafı fiyatların uygun bir seviyeye çekilmesini ve fiyat artışından önce pazariyernin üstünün kapatılmasını istedi.
Geçtiğimiz gün konu hakkında açıklamalarda bulunan CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan da alınan işgaliye ücretlerinin artışını eleştirmiş “Metrekaresi 0.60 TL olan yer, 1.27?ye çıktı. Yani artış yüzde yüzün üzerine çıktı. Belediye Meclisi üyesi arkadaşlarım revize ilgili gerekli görüşmeleri yapıyor. Sanıyorum önümüzdeki günlerde, revize sağlanacak ve bu artış makul bir seviyede düzeltilecek. Geri doğru bunların ödenmesi doğru mudur değil midir. İnsanlar bu işgaliyelerini ödemişler. Ödenmiş işgaliyeleri geri dönük yeniden değerlendirmeyle uygulanabilir mi? Bize çok mantıklı gelmiyor” demişti.
Ücretlerdeki artıştan mağdur olduklarını dile getiren pazaryeri esnafı aynı zamanda Keşan Sebze, Bakkal ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Aldanmaz‘ı da eleştirdi. Aldanmaz’ın etkisiz bulduklarını söyledi. Aldanmaz’ın ilgisiz olduğunu belirten esnaf, “başkanımız olmadığı zaman söz hakkımız olmuyor” dedi.
Son olarak, işgaliye ücretleri 6 Şubat 2020’de toplanacak olan Keşan Belediye Meclisi’nde “İlçemizde Salı, Çarşamba. Perşembe ve Cumartesi günleri kurulmakta olan Pazaryeri İşgaliye Ücretlerinin yeniden görüşülmesi” maddesi altında tekrar görüşülecek