Genel

Lojmanlar yıkıldıktan sonra adeta kaderine terk edilen bölge vatandaşları tedirgin etmeye başladı!

Keşan’da yıkılan eski askeri lojmanların demir bloklu çitleri bakımsızlıktan dökülüyor. Bölgedeki demir malzeme birer birer yok olurken; gerek yerinde sallanan çitler, gerekse meskenleşen otlu alan için bölge halkı yetkilileri bu alanı görmeye davet ediyor.

İspat Cami Mahallesi’nde bulunan askeri lojmanlar yaklaşık 10 yıl önce yıkılmıştı. O zamandan bu yana halen değerlendirilmeyen arazi otlarla kaplanırken, yeri konusunda da, Keşan kamuoyunda dile getirilen pek çok öneriye rağmen hiç bir adım atılmadı.



Öte yandan atıl durumda bekleyen arazinin çevresini saran demir çitler de çürümeye başladı.
Bakımsızlıktan monte edildikleri duvarda sallanan ve birbirlerine olan kaynak noktalarında açılmalar meydana gelen çitlerin, yavaş yavaş da kaybolmaya başladıkları gözlendi.
Bir süre önce kopan ve yerine tekrar monte edilmeyen demir iki adet blok çit, uzun süre o şekilde bekledikten sonra, mahalle sakinlerinin de iddiasına göre, muhtemel bir hırsızlık olayına malzeme oldu.
İçeriye giriş çıkış olmaması için önlem olarak çekilen çitlerin yokluğu işin içine girince bölge, sokak hayvanları ve kimliği belirsiz kişilerin meskeni haline geldi.



Yerleşim alanı, Kurtuluş Caddesi’nde, Garnizon Komutanlığı hizmet binasının karşısından başlayarak Çamlıkent mevkiine doğru uzanan bölgede, kaldırımı kullanan vatandaşlar, beton duvarda artık güçlükle duran çitlerin herhangi bir olumsuzluğa neden olacağını düşünerek rahatsız olduklarını kaydetti.


Rüzgarlı havalarda sallanan demir çitlerin bir kazaya sebebiyet vermesinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan mahalle sakinleri, aynı zamanda kötü bir görüntü sergileyen ve giderek güvenlik sorunlarına da yol açacak alan için; “Geç kalınmadan, bu bölgeyi temizleyerek Keşan’a kazandırın!” diyerek, şehri yönetenlere çağrıda bulundu.



İlgili Makaleler

Başa dön tuşu