Keşan Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde Serhad Sezen dönemi

S.S. Keşan Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurulu bugün yapıldı. Yönetim ve denetim kurullarının seçiminin yapıldığı genel kurulda adaylığını açıklayan isimlerden Serhad Sezen ve Ş. İsmail Büyükvarlık‘ın listelerinin yarıştığı listelerden sandıktan çıkan 1478 oyun 1194’ünü alan Sezen’in Beyaz Liste‘si oldu.
S.S. Keşan Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurulu bugün Keşanspor Düğün Salonu’nda yapıldı. Saat 11.00’de başlayan kurulda yönetim ve denetim raporlarının okunmasının ardından ardından yaklaşık 38 yıldır kooperatif başkanlığını yürüten İsmail Atakan söz aldı.

“Hakkımı helal ediyorum”
Yönetim kurulu ve ortaklara teşekkür eden Atakan, “Ben sizlere hakkımı helal ediyorum, sizler de lütfen bana helal ediniz” derken, “Genel Kurula katılacak kişi sayımız 1793 kişi, şu anda kooperatifimiz 264 milyon 900 bin lira finansmanı var. Bunun 102 milyonunu biz son 3 ayda aldık. Bunun için ben başta Cumhurbaşkanımıza ve bize hizmet verenlere çok teşekkür ediyorum. Para sıkıntımız yok, paraya ihtiyacı olan arkadaşlarımıza yeni gelecek arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır.”

“Esnafın halinden esnaf anlar”
Toplantıda AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da söz alırken, ilk adaylık konuşması Kırmızı Liste ile seçime giren İsmail Büyükvarlık yaptı.
Sözlerine “Ben ve ekip arkadaşlarım bu yola tüm esnaflarımıza eşit ve adil bir hizmet sloganı ile çıktık.” diyerek başlayan Büyükvarlık, “Ben; siz değerli esnaf ve sanaatkar arkadaşlarımın ve abilerimin iş hayatında ne zorluklar çektiklerini, nelere ihtiyaç ve gereksinim duyduklarını çok iyi bilen biriyim. Çünkü dededen ve babadan gelen esnaflığımızı 3. Kuşak olarak sürdürmekteyim. Esnaf ve sanatkarlarımızın dertlerini en iyi bilen aynı zorlukları çekmiş, aynı yollardan geçmiş esnafım ve sanatkarım. Bizler ve bu salondaki herkes emeği ve alın teri ile çalışıp evine ekmek götüren esnaflarız. Esnaflarımızın işlerini büyütebilmesi ve işlerine gerekli yatırımları yapabilmesi için devletimizin ve kooperatifimizin bizlere sunduğu olanaklardan tüm üyelerimizin eşit ve adil bir şekilde yaralanması gerektiğinin düşüncesindeyiz. Ben ve ekip arkadaşlarım siz değerli ortaklarımıza eşit ve adil hizmet etmek için oylarınıza talibiz.
Son olarak sözlerimi “ESNAFIN HALİNDEN ESNAF ANLAR” diyerek bitiriyor. Siz çok değerli ortaklarımıza teşekkür ediyorum.”

“İstediğimiz gücümüze güç katmanızdır”
Daha sonra Beyaz Liste’nin adayı Serhad Sezen söz aldı.
Sezen “Yaklaşık 38 yıldır kooperatif başkanlığı görevini büyük bir başarı ve özveri ile yürüten, başkanımız ismail atakan’ın yeni dönemde aday olmayacağını açıklamasına istinaden, 24 yıldır hizmet vermiş olduğum kooperatifimizin, yönetim kurulu başkanlığına başkanımız İsmail Atakan’ın teşvikleri ile aday olmaya karar verdim. 24 yıllık hizmet süremin son 12 yılında kooperatif müdürlüğü görevini yerine getirdim. 24 yıldır yanında çalışmaktan gurur duyduğum başkanımız İsmail Atakan’dan kazanmış olduğum kooperatifçilik bilgisi ve idarecilik tecrübesi, 24 yıllık hizmet birikimim ve kooperatif ortaklarımızdan aldığımız güçlü destek ile çıktığımız bu yolda sağlam ve güçlü adımlarla ilerledik. Kooperatifimizin gerçek sahipleri olan esnaf ve sanatkar abilerimizden, kardeşlerimizden ve arkadaşlarımızdan isteğimiz, yönetim ve denetim kurulu adayı arkadaşlarımız ile birlikte çıkmış olduğumuz bu yolda bizlere destek olmaları, gücümüze güç katmalarıdır. 24 yıllık tecrübemizle bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada ortaklarımız için durmadan ve yorulmadan çalışacağımıza şahsım ve aday arkadaşlarım adına söz veriyorum. Kooperatifimizin kuruluşundan bugüne kadar yönetim ve denetim kurullarında görev almış, kooperatifimizi bu günlere getirmiş, tüm yöneticilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 38 yıldır kooperatif başkanlığını yürütmüş olan başkanıız ismail atakan’a kooperatifimize ve ortaklarımıza vermiş olduğu hizmetlerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyor ve bundan sonraki yaşamında sağlıklı ve mutlu bir ömür geçirmesini diliyoruz. Keşan esnaf ve sanatkarının kendisini asla unutmayacağını her zaman saygı ve minnetle hatırlayacağını bilmesini isteriz. Kooperatif başkanlığı görevine talip olan ismail kardeşimize ve listesinde yer alan arkadaşlarına başarılar diliyoruz. Ortaklarımızın vereceği kararın kooperatifimize, ortaklarımıza ve adaylara hayırlı olmasını diliyorum. Bu yarışın kaybedeni yoktur, sadece kazananı vardır oda tüm esnaf ve sanatkarımızdır. Rabbim gönlümüzde olanı hakkımızda hayırlı eylesin, hakkımızda hayırlı olana gönlümüzü razı eylesin” dedi.

Konuşmaların ardından ardından yıllar sonra ilk kez sandıkla yapılan seçimlerde oy kullanımına geçildi.
Saat 17.00’de son bulan oy kullanma işleminin ardından sayıma geçildi. 1478 oyun kullanıldığı seçimlerde Beyaz Liste 1194 oy alırken, Kırmızı Liste ise 260 oyda kaldı.

Beyaz liste oyların yüzde 80’ini aldı
Sandıklara göre seçim sonuçları ise şu şekilde oldu:
- Sandık
Kırmızı 64
Beyaz 204
Geçersiz 5
Toplam 273 - Sandık
Kırmızı 45
Beyaz 236
Geçersiz 4
Toplam 285 - Sandık
Kırmızı 46
Beyaz 246
Geçersiz 6
Toplam 298 - Sandık
Kırmızı 52
Beyaz 234
Geçersiz 6
Toplam 292 - Sandık
Kırmızı 53
Beyaz 275
Geçersiz 2
Toplam 330
