Genel

Kent Konseyi, hafriyat alanındaki taş ocağını sorduğu dilekçeyi Keşan Kaymakamlığı’na teslim etti

Keşan Kent Konseyi ve dernekler, Rdyolink Yolu üzerinde başlayan taş ocağı işlemleri için Keşan Kaymakamlığı’na dilekçe sundu. Konu hakkında bilgi edinmek için verilen dilekçelerde sorular sorulurken, verilecek yanıta göre yargı yolu açık olmak üzere hareket edileceğine vurgu yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Radyolink Yolu üzerinde bulunan Keşan Belediyesi Hafriyat Atıkları Depolama ve Bertaraf Sahası’na taş çıkarma işlemleri başlatılmış, çıkarılan taşların Saros FSRU Limanı’na gideceği iddia edilmişti. Yerleşim yerlerine çok yakın olan noktada başlayan taş kırım ve toplama işlemleri için Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz yetkililere sorular sorarak, konu hakkında cevaplar alabilmek için avukat tarafından hazırlamış dilekçeyi Keşan Kaymakamlığı’na sunacaklarını ifade etmişti.

Toplanan dilekçeleri Keşan Kaymakamlığı’na iletmek üzere Karagöz ile birlikte Keşan Belediye Meclisi CHP’li üyesi Alaaddin Öztürk, Temiz Keşan Derneği Başkanı Ekin Öztürk ve Keşan Kent Konseyi üyeleri kaymakamlık binası önünde bir araya geldi. Burada basına konuşan Karagöz, ilk yaptıkları açıklamanın ardından bir şey değişmediğini belirterek, bilgi edinme hakkı çerçevesinde dilekçe verdiklerini söyledi.



Keşan Kaymakamlığı’na verilen dilekçede ise şu ifadelere yer verildi:

“Keşan ilçesi Yeni Mahalle Bel-Koop ve Atakent Konutları güney doğusunda kalan, Radyolink yolu üzerinde ki eski taşocakları  Keşan Belediye Başkanlığına, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından hafriyat atık depolama sahası olarak tahsis edilmiştir.

              Ancak bu alandan hali hazırda kamyonlar dolusu taş çıkarılmakta ve çıkarılan taşlar kamyonlarla sürekli taşınmaktadır. Hafriyat alanı aktif bir taş ocağı olarak kullanılmaktadır. Keşan kamuoyu olarak bilgi edinmek istediğimiz hususları sayın Makamınıza aşağıda arz ediyoruz.

            1- Taşocağı hangi şirkete, ne zaman, hangi bedel ile kim tarafından kiralanmıştır? Bu kiralama ile ilgili bir ihale yapılmış mıdır? Şu anda taşocağından taş çıkarıp taşıyan firmanın  Milli Emlak Müdürlüğü ile kira sözleşmesi var mıdır?

            2- Taşocağından çıkarılan taşlar nerede ve hangi şirket tarafından kullanılmaktadır?

            3- Mevcut maden mevzuatına göre taş ocakları ruhsatsız olarak işletilemez. Taşı çıkartan şirketin bu taşocağı ile ilgili maden ruhsatı var mıdır ?

            4- Taşı çıkartan şirketin İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı var mıdır?

            5- Taşocakları için Proje Tanıtım Dosyası (PTD) ve ÇED kararları gereklidir. Edirne Valiliğinin bu taş ocağının şimdiki faaliyeti için verdiği ÇED kararı var mıdır?

              6- Sayın Kaymakamlık Makamınca bu faaliyet hakkında tutulmuş tutanak, yapılmış denetim var mıdır?             Yukarıdaki soruların yanıtlarının Bilgi Edinme Hakkı Kanununun ilgili maddelerine göre süresi içinde tarafımıza yazılı olarak verilmesini saygıyla arz ve talep ederiz.”

Açıklamaların ardından Karagöz, bölgede çalışmalardan etkilenen vatandaşların da dilekçe haklarını kullanabileceklerini ve gelen yanıta göre hareket edeceklerini, gerekirse yargı yolu açık olmak üzere demokratik hakların kullanılabileceğini dile getirdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu