
Geçirdiği rahatsızlık sonucu 2021 yılında vefat eden İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin’in adının verildiği İbrahim Girgin Tır Parkı’nın açılışı Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Türkiye’den Yunanistan’a açılan İpsala Sınır Kapısı yakınındaki 400 tır ve 100 küçük araç kapasiteli Umat İpsala İbrahim Girgin Tır Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi.
Açılış törenine; Ticaret Bakanı Ömer Bolat, konuk Yunanistan İçişleri Bakan Yardımcısı Efstathios Konstantinidis,, Edirne Vali Vekili Sıdkı Zehin, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Murat Yörük, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, oda ve borsa temsilcileri, belediye başkanları, İbrahim Girgin’in ailesi katıldı.

Çeşitli sosyal alanlar, market, kafeterya, lokanta, yöresel ürünler pazarı, mescit, berber, döviz bürosu, duş alanları ve çamaşırhaneyle hizmet verecek tır parkına, geçirdiği rahatsızlık sonucu 2021 yılında vefat eden İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin’in ismi verildi.
Tır parkının açılışında konuşan Ticaret Bakanı Bolat, 2023 hedefleri ve Türkiye vizyonu çerçevesinde hükümet olarak politikaları belirlediklerini, küresel gelişmeleri takip ettiklerini, iç ticareti düzenlediklerini ve ihracatı artırmak için uğraştıklarını belirterek, bu çerçevede bugün çok hayırlı ve önemli bir açılış için bir arada olduklarını söyledi.

Bundan birkaç yıl önce gümrük kapılarının yenilenmesi ve modernleşmesi konusunda hükümetin aldığı karar çerçevesinde Türkiye’nin en önemli 13 gümrük kapısının TOBB tarafından yenilendiğini ve modernleştirildiğini anlatan Bolat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün Güney Avrupa’ya ve Güney Balkanlara açılan en önemli kapımız olan İpsala Gümrük Kapımızın yenilenmiş haliyle tekrar hizmete açılması ve de bu çerçevede çok büyük bir tır parkının rahmetli İbrahim Girgin’in adı verilen tır parkının hizmete alınması törenlerini birlikte gerçekleştiriyoruz. Allah’tan, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle ülkemizin ticaretine, ihracatının artmasına önemli katkılar yapmasını niyaz ediyorum. Siz değerli ticaret dünyası temsilcilerine, kıymetli taşımacılarımıza, şoförlerimize de büyük kolaylıkla sağlamasını temenni ediyorum.”

Yunan Bakan Yardımcısı Türkiye’ye teşekkür etti
Yunanistan İçişleri Bakan Yardımcısı Stathis Konstantinidis ise Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in selamlarını getirdiğini ifade etti.
Yunanistan’ın doğal afetler nedeniyle zor günler geçirdiğini söyleyen Konstantinidis, Yunanistan’ın zor gününde Türkiye’nin desteğine teşekkür etti.
Konstantinidis, Yunanistan’ın da Türkiye’nin doğal afetler yaşadığında destekte olduğunu, zor günlerdeki dayanışmanın iki ülkeyi birbirine yaklaştırdığını ifade etti.
Konuşmaların ardından protokol tarafından İbrahim Girgin Tır Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi.
