Helvacıoğlu, Ankara ziyaretleri kapsamında BOTAŞ yetkilileri ile görüştü
Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu 4 gün sürmesi planlanan Ankara temaslarında bugün BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Abdülvahit Fidan ve Etüt Proje Daire Başkanı Necati Evren ile Ankara’da bir araya geldi.
Keşan Belediyesi’nin sosyal medya hesabında yer verilen ziyarette, Helvacıoğlu’nun “BOTAŞ tarafından yürütülen çalışmaları görüştük. Şehrimizin tüm sorunları, eksik raporları ve çözüm önerilerimizi sunarak olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. BOTAŞ yetkililerine verimli geçen görüşme nedeniyle teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Saros FSRU Limanı ve Boru Hattı Projesi‘ne verilen ÇED olumlu kararı, Edirne İdare Mahkemesi’nce iptal edilmişti.
7 Mart Cumartesi günü, Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz, Saros Dayanışma Gönüllüleri Sözcüsü Mürşide Ertürk Çoban ve Trakya Platformu Dönem Sözcüsü Avukat Bülent Kaçar tarafından yapılan açıklamada bu aşamadan sonra bölgede durum değişeceği ve projede uygun görülen yere FSRU İskelesi’nin yapılamayacağı ifade edilmişti.

Tüm bu gelişmelerin ardından Helvacıoğlu’nun Ankara ziyaretlerini ve BOTAŞ ile yapılan görüşme sonucunda gelinen noktayı değerlendirmesi bekleniyor.