ERÇED heyeti Keşan Belediyesi ve Kent Konseyi’ni ziyaret etti

Erikli Çevre ve Güç Birliği Derneği, Keşan Konseyi’ni ziyaret etti. Dayanışma vurgusunun yapıldığı toplantıda, Erikli için verilen sözler aktarıldı.

“Hep birlikte mücadele edeceğiz”
ERÇED Başkan Yardımcısı Seher Kurçeren ile beraberindeki bazı yöneticiler, bugün Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, ardından Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nu ziyaret etti. Seher Kurçeren ve yöneticiler, burada Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz ile Yürütme Kurulu tarafından karşılandı. Ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Kurçeren, kendilerinin de bir çevre derneği olduğunu ve Kent Konseyi ile işbirliğini pekiştirmek istediklerini ifade ederek, “Destek almak ve destek olmak adına kurulmuş bir derneğiz. Saros Körfezi şeridinin tüm soru ve sorunlarıyla hep birlikte mücadele edeceğiz. Bunu bildirmek adına burada bulunuyoruz.” diye konuştu.

“Kent Çevre Ekoloji Meclisi koruma kararı aldık”
Daha sonra söz alan Karagöz, ERÇED’in ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bundan sonra Erikli Sahili’ne dair ki buna daha sonra Yayla da eklenebilir, oluşumlarla birlikte ortak bir mücadele hattı oluşturma zeminimiz mevcut. Çünkü Kent Konseyi olağan genel kurulunda, biz Kent Çevre Ekoloji Meclisi koruma kararı aldık. Dolayısıyla bu Çevre Ekoloji Meclisi’ne Yayla ve Erikli’deki vatandaşlarımız da üye olabiliyorlar. Bu meclise üye olanlar, kendi aralarında 5 veya 7 kişilik bir temsil heyeti seçecekler. Şu an 90 bileşenimiz var. Kent Çevre Ekoloji Meclisi, bütün sorunlarla ilgili her türlü projeyi üretebilir ve dosya oluşturulabilir. Ortak karar haline dönüştürebilir. Ben arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu bir dayanışmadır.” diye konuştu.
Helvacıoğlu söz verdi
Mustafa Helvacıoğlu ziyareti ile ilgili bilgi veren Kurçeren, şunları söyledi;”Erikli’nin en büyük kanayan yaralarından biri suydu. Biz suyun gelmesine sevindik. Bizim orada karşı çıktığımız şey suyun geliş şekli ve orada yapılan yanlışlardı. Kazı esnasında bütün yollarımız harap olmuştu. Kendisi ve Edirne Valiliği’nin katkılarıyla 8 bin metrelik yolun ana caddelerin kilit taşı olarak yapılacağını, diğer sokaklarda da tamiratla tadilata gidileceğini söyledi. En büyük sorunlarımızdan biri olan arıtma konusunda başkanımız da bunun tespitini doğru yapmış. Kendisi de çalışmadığını kabul etti ve en kısa zamanda revize edileceğini, hatta bu konuda bakanlıkla ilgili görüşme yapacağını ve önümüzdeki sezona yetiştirme sözünü verdi. Ayrıca Erikli Caddesi’nin adının Atatürk Caddesi olarak değiştirilmesini talep ettik. Ancak kendisi bize Keşan’da bir Atatürk Caddesi’nin olduğunu, dolayısıyla bunun kabul görmeyeceğini söylemişti. Yollar bittikten sonra bunu da yerine getireceğinin sözünü verdi.”