Genel

Trakya genelinde sıcak hava hayatı olumsuz etkiliyor

Ülke genelinde olduğu gibi Trakya Bölgesi’nde de kendini hissettiren sıcak hava dalgası hayatı olumsuz etkiliyor.

Edirne’de 38 derece ölçülen sıcak havadan bunalan vatandaşlar, gölgelik alanlar, park ve bahçelerde zaman geçiriyor.

Bunaltıcı sıcaktan korunmaya çalışanlar, ağaç gölgeleri, yeşil alanlar ve kapalı alanları tercih ediyor.

Kırklareli’nde ise öğle saatlerinde artan sıcaklık 35 dereceye kadar ulaştı.

Bazı kent sakinleri de bunaltıcı sıcak hava nedeniyle Şeytan Dere’de serinlemeye çalışıyor.

Derede serinleyen Volkan Demir, sıcak havanın yaşamı olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Sıcak hava nedeniyle yaklaşık 5 kilometre yürüyerek dereye geldiklerini anlatan Demir, yüzerek serinlemeye çalıştıklarını ifade etti.

Tekirdağ’da da sıcak hava ve yüksek nem etkili oluyor.

Sıcaktan bunalanlar kent merkezinde ağaç altları, yeşil alanlar, çay bahçeleri ve kapalı alanlarda vakit geçiriyor.

Hava sıcaklığının 33, deniz suyu sıcaklığının 24 derece ölçüldüğü kentte yaşayanlar, Altınova, Kumbağ, Sultanköy, Marmaraereğlisi, Yeniçiftlik ve Şarköy plajlarında denizin keyfini çıkarıyor.

Uzmanlar, sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlı ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00 ila 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmalarını tavsiye ediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu