TESK Toplantısını değerlendiren Mustafa Çakır: “Esnafa verilen sözlerin takipçisi olacağız”

13 Şubat 2025 tarihinde Antalya’da yapılan TESK İstişare Değerlendirme Eğitim ve Mesleki Dayanışma Toplantısı’nı değerlendiren Keşan Sebze Bakkallar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Çakır, toplantıda esnaflara yönelik önemli açıklamalarda bulunulduğunu kaydetti.
Çakır, Antalya’da gerçekleştirilen toplantıya; Ticaret Bakan Yardımcısı Mehmet Gürcan, Esnaf Sanatkârlar Kooperatifçilik Genel Müdürü Taha Enes Şener, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve federasyon başkanları, birlik başkanları oda başkanları katıldığını belirtti.

Toplantıda, Bakan Yardımcısı Gürcan‘ın bazı önemli açıklamalarda bulunduğunu dile getiren Çakır, şunları söyledi:
“Esnaflarımıza çeşitli destekler sağlandığını, faiz indirimli krediler, vergi muafiyetleri, pandemi sürecince verilen hibeler, kredi ertelemeleri ve ekonomik olarak destekler bahsedildi.
Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla finansal desteğin sürdüğü ve kredi şartlarında yapılan düzenlemeler ile esnafa kolaylıklar sağlandığı anlatıldı.
Bakan Yardımcımız, her zaman esnafın yanında olacaklarının vurgusunu yaptı.
TESK Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken ile bire bir yaptığımız görüşmelerde sorunlarımızı dile getirdik. Kendilerine; çalışma hayatı ile ilgili yeni düzenlemeler yapılması gerektiği, ticarette kuralların belirlenmesi, piyasalarda adil bir rekabet ortamı oluşturulması, sosyal güvenliklerle norm birliğinin sağlanması, perakende yasası, hal yasası ve esnafın zincir marketlerle mücadelede yalnız bırakılması konularında düşüncelerimizi aktardık.
Gece 22.00 sınırlaması olan alkol yasağı uygulaması nedeniyle esnaflarımızın yaşadığı sorunları anlattık. Genel Başkanımız sorunlarımızı can kulağıyla dinledi.
Bizlere, 5362 Meslek Uygulamalı Kanunun değiştirilerek yeniden yapılandırılacağının sözünü verdi.
Çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik.
Esnaf; tüketiciye uzanan ticaret zincirinin en önemli halkalarından biridir. Ekonomimizin omurgasıdır. Bunun için Bakanlığımız ve TESK Genel Başkanımız her zaman bizlerin yanında olacağının sözünü verdiler. Bizlere verilen bu sözlerin takipçisi olacağız.”