Pekdemir’in Çakır’a cevabı: “Biz İmralı’nın yolunu bilmeyiz!”

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Savaş Pekdemir, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın geçen hafta içinde yaptığı açıklamaya cevap vererek, “Biz İmralı’nın yolunu bilmeyiz!” dedi.
Çakır, AK Parti iktidarını sert bir dille eleştirdiği açıklamasında, “Valla o kadar ileri gittiniz ki yolu kaybettiniz. Sizi ararken İmralı’dan çıktınız.” ifadelerini kullanmıştı.
“Bu durumu; İmralı’ya giden partinin temsilcilerini, eş başkanlarını yanından ayırmayanlara, ortak belediye başkanı adayı gösterenlere, belediye meclis listelerinde bolca terör iltisaklı kişilere yer verenlere, sağa sola selam gönderen sizlere sormalı.” diyen Pekdemir, Çakır‘a cevap verdiği açıklamasında şunları dile getirdi:
“Senin dile getirdiğin İmralı ve temsilcisi parti, yerel ve genel seçimlerde sizin yanınızda yer aldı. Siz de her fırsatta onlarla birlikte hareket ettiniz. Ortak listelerle seçimlere girdiniz. Meclis sıralarında ve meclis kürsülerinden ‘CHP’ye seçimi biz kazandırdık’ diyenleri, bu aziz millet gördü. Bu yaşta hafıza sorunu yaşamanızı istemem sayın Başkan.
Neyse; söz konusu parti ile yaşadığınız birlikteliği sağır sultan biliyor iken bu konuyu çok uzatmaya da gerek olmadığı kanaatindeyim..
Gelelim asıl meselemiz olan Keşan’a; size defalarca sorumsuzca yapılan arsa satışlarını sorduk. ‘Keşan’ın geleceğini, çoluk çocuğumuzun hakkını satmayın, satanlara engel olun’ dedikçe, maalesef sen yine belediyenin şeffaf bir şekilde yönetildiğini ve şeffaf bir şekilde arsalarının satıldığından bahsettin. Evet, ben de aynı kanaatteyim, şeffaf bir şekilde arsaları gayrimenkulleri satıyorsunuz!
Kıymetli Başkanım, bizlerin olduğu gibi sizin de CHP İlçe Başkanı olarak bu memlekete karşı sorumluluğunuz var. Lütfen sizden rica ediyorum; Keşan’ın satılmasına göz yummayın. Belediye Başkanınızı durdurun, meclisin çoğu sizin arkadaşlarınız, aday listesine senin tarafından yazılan kişiler. İnanıyorum ki hepsi vicdan sahibi insanlar ve bu durumdan son derece rahatsızlar. Sizi geri çevirmezler.
Yönetimden duyduğu rahatsızlığı gerekçe göstererek İstifa eden belediye başkan yardımcısından bahsettik; sen yine istifaların normal olduğunu, yönetimin devam ettiğini ifade ederek durumu geçiştirdin. Dediğin doğru, istifa edenin yerine biri getirilir. Ama bizim sorduğumuz, başkan yardımcısının ‘vicdan yaralayan olayları’ ile ilgili hiçbir açıklama yok, bu vicdan yaralayan işler neler? Eğer bir yolsuzluk veya suç unsuru varsa, sen gereğini yaptın mı? Keşan halkına durumu ne zaman açıklayacaksınız? Bu açıklamanın yenir yutulur tarafı yok. Şayet; ‘susalım unutulur’ diyorsan, bu iş seni de yer yutar, bilesin!
Suya yapılan %78 zammı sorduk, yine cevap yok! Hadi onu da geçtik, insanların yaşam hakkını, insani hak olan sularını kesmeye başladınız.
Diğer bir husus; göreve geldiğiniz günden beri çok borç bıraktınız mazeretine sığındınız, hala bu mazerete sığınmaya da devam ediyorsunuz. Oysa ki, bu konuda defalarca açıklama yaptık. Biz 2019’da devraldığımızda o yılki bütçenin %110’u kadar borçla aldık, bu borcun arkasına hiç sığınmadık. O zaman ki belediyemiz mazot alamaz, sanayide iş yaptıramaz durumdaydı. Geldik çalışmaya başladık. Bu sürede yaptıklarımızı Keşan halkının taktirine bırakıyoruz. Keşan’ımız için kazandırdıklarımız karşılığı, beş yıl boyunca 1 metrekare yer satmadık. Devrederken de o yılki bütçenin %40’ı kadar borç bıraktık. Yani hesap ortada.
Siz bizim beş yıl içinde yaptıklarımızın tamiratlarını yapamıyorsunuz. Bu arada bir kez daha tebrik ediyorum sizi, artık yol onarımlarını çimento beton dökerek yapıyorsunuz, o da güzel!
Bir de Başkan, sende yol merakı çok anlaşılan, Orman İşletmenin önünden hastaneye giden yolu bir dolaş istersen.
CHP İlçe Başkanım;
Önceki açıklamada belirttiğim gibi, bizim Keşan’a yaptıklarımızı tek tek anlatsam yine kabul etmezsin. Yine de biraz anlatayım hatırlatayım.
Yerel iktidarda kaldığımız süre boyunca Cumhur ittifakı olarak belediyemize merdivenli itfaiye, birim müdürlüklerine araçlar, hibe otobüs, kepçeler, kamyonlar olmak üzere 70’e yakın araç kazandırıldı.
Bunların yanında Kent Meydanı ile örnek gösterilecek müze Keşan’ımıza kazandırıldı. Dönemimiz de 70 km’ye yakın asfalt yol kaplama ile yıllarca yapılmayan kaldırımlar yapıldı.
Artı Çarşı, Kunduracılar Çarşısı, Demirciler Çarşısı, Paşayiğit Caddesi düzenlemesi gibi birçok yerin düzenlemesi yapıldı.
Keşan Atatürk Stadı yeniden yapıldı.
Şehrin takımı Keşanspor’a, amatör ligden BAL Ligi’ne çıkartılması için sahip çıkıldı ve amacına ulaşıldı.
Keşan’ımıza ait 11 mahallemize 21 adet semt sahası, olimpik yüzme havuzu yapıldı, Trakya’nın en büyük kapsamlı barınağını tamamlanarak kullanıma açıldı.
Daha aklımıza gelmeyen bir sürü faaliyetler mevcuttur ama sen şimdi bunlara da hayır dersin!
Sen yapılanları boş ver, Keşan’ın yollarına, sokaklarına, parklarına bak, yardımcı olmak için fotoğraflarla paylaşıyoruz.“


Keşan halkı tarafından da merak edilen yangın!
AK Parti Keşan İlçe Başkanı Savaş Pekdemir, açıklamasında, Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB)’nde meydana gelen ve Keşan halkı tarafından merak edilen yangın ile ilgili sorular da sordu.
Pekdemir, Keşan Belediyesi sorumluluğundaki GÜNEKAB’da, 20 Ekim ile 23 Ekim 2024 tarihlerinde tesiste yangın çıkıp çıkmadığını sordu.
Pekdemir, yönelttiği sorularla ilgili cevap beklediğini de kaydetti.
Pekdemir, konu hakkındaki sorularını şöyle sıraladı:
– Belirtilen tarihlerde kamera görüntülerinin olup olmadığı, görüntüler varsa açıklanması, yok eğer silindiyse nedeninin belirtilmesi?
– Çıkan yangında çevre belediyelerden itfaiye geldi mi? İtfaiye raporları mevcut mu?
– Belirtilen tarihlerde tesise kabul edilen boşaltılan çevre atığının içeriği nedir?
– Yangın kaç gün sürdü?
– Araç giriş çıkış tutanakları ve dökülen malzeme teslim tutanakları mevcut mu?
– Araçtaki maddenin yasaklı madde olduğu iddia ediliyor. Eğer yasaklı madde ise firma ile sözleşme devam ediyor mu, yoksa firmanın sözleş-mesi fesih edildi mi?