Haberler

Keşan Belediyesi’nden Cumhuriyet’in 97. yılında “Arabalı Kortej ve Arabalı Konser” etkinliği

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Keşan’da arabalı kortej eşliğinde kutlandı. Keşanlılar, büyük bir coşkuyla kutlanan Cumhuriyet Bayramı’na oldukça yoğun ilgi gösterirken, etkinlikler konser ile devam etti.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 97. yıldönümü Keşan’da coşku ve gururla kutlandı. 29 Ekim sabahında şiddetli yağmura rağmen başlayan kutlama etkinlikleri akşam saatlerinde de devam etti.


Program kapsamında arabalı kortej düzenlendi. 19.30’de Adliye Sarayı önünden başlayan korteje vatandaş oldukça ilgi gösterdi. Bando eşliğinde Yeni Mahalle’den kalkarak şehir içine giren korteje camlarından bayrakları ile vatandaşlar eşlik etti. Pandemi sebebiyle önceki senelerde olduğunu yaya olarak korteje katılamayan vatandaşlar bu kez bu coşkuya evlerinden katıldı.


Korna ve bando marşları ile birlikte şehir turunu tamamlayan araba korteji, buradan Keşan Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’ne geçti.
Geçtiğimiz günlerde Keşanlılar’ın fırça darbeleriyle vücut bulan Atatürk temalı dev resmin de sergilendiği sahneye çıkan yerel müzik gruplarının birbirinden güzel şarkılarıyla başlayan Cumhuriyet Bayramı konseri, sonrasında halk oyunları gösterileri ile devam etti.



Keşan Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden düzenlenen programla ile ilgili olarak “Keşan Belediyesi olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerimizi arabalı kortej ve arabalı konser etkinlikleri ile sürdürdük. Evlerinin balkonlarından ve araçlarından bizlere bayraklarıyla eşlik eden tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Cumhuriyetimizin 97. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan savunmasında canını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu