GündemKeşan

Cavit Deniz: “Siyasal demokrasi yerini medyakrasiye mi bırakıyor?”

Edirne Öğretmenevi için hazırlanan projenin Edirne Valiliğinin sosyal medya hesaplarında yayınlanmasının ardından Kesanonline’a konu hakkında değerlendirmede bulunan Emekli Öğretmen, Köşe Yazarı, Keşan FM Program Moderatörü Cavit Deniz de, Edirne Öğretmenevi’nin Meriç Nehri kıyısında tekrar inşa edilmesine yönelik Edirne Valiliğinin yaptığı açıklamanın, Keşan’daki öğretmenevini bir kez daha gündeme taşıdığını söyledi.

“Keşan’daki öğretmenevinin gerekliliği her 24 Kasım’da konuşulur, onun dışında unutulur ve herkes kulağını bu konuya tıkar.” diyen Deniz, şöyle devam etti:

“Bu koşullarda Keşan Öğretmenevi’nin gündeme getirilmemiş olması, Edirne’deki uygulamanın Vali tarafından kamuoyuna duyurulması, Edirne siyasal yapısındaki eksikliği gözler önüne sermektedir.
İle, ilçeye yapılacak hizmetleri açıklaması gereken kurum, siyaset kurumudur. Son olarak Edirne Valisi’ni, Edirne Yerel Basın Birliği’nin ziyaretinden de anladığımız kadarıyla, İpsala’nın Keşan’ın bir takım temel sorunları Edirne Valisi’ne aktarılmıştır.

Türkiye Yerel Basın Birliği (TYBB) Edirne Şubesi Yönetim Kurulu, Edirne Valisi Yunus Sezer’i ziyaret ederek bölgenin sorunlarını görüştü.

Bu durum siyasilerin statik olarak siyasal yaşamlarını devam ettirdiğini ortaya koymaktadır. Bunun yerini medya mensuplarının alarak, yerel sorunları Vali beye aktarmaları uygulaması, siyasilerin görevlerini medya mensuplarının yapıyor olmasının düşündürücü olduğunu ortaya koymaktadır.
Bu anlamda siyasi partilerin esas hedefi olan demokratik ortamda, demokratik kurallar çerçevesinde hizmet alma, hizmet isteme haklarının siyasal demokrasi yerine medyakrasiye mi devredildiğini düşünmek gerekiyor. Burada yapılan işlem tamamen medyakrasinin hakim olduğunu ortaya koymaktadır.”

Cavit Deniz, Keşan’da öğretmenevi eksikliğinin gündeme getirilip bunu izleyen ve sonlandırması gereken yapının siyaset kurumu olduğunun altını çizerek, “Siyaset kurumunun daha uyanık davranması gerektiği düşüncesini taşıdığımı ifade etmek isterim.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu