
Keşan Belediye Meclisi, bugün gerçekleştirilen mayıs ayı toplantısında, geleneksel olarak düzenlenen “Dallık Şenlikleri”nin yapılacağı tarihi de belirledi.
Daha önce meclis gündemi açıklandığında tarihi 10 Mayıs olarak duyurulan ve Anneler Günü’ne denk gelen Dallık Şenlikleri, bugün gerçekleştirilen toplantıda görüşülerek, oy çokluğu ile 17 Mayıs‘a ertelendi.

Baharın gelişinin hep birlikte coşkuyla karşılandığı, her yıl bölge halkının “Ne zaman yapılacak?” diye tarihini sorduğu ve heyecanla beklediği Geleneksel Dallık Şenlikleri, bu yıl da Kılıçköy Korusu’nda düzenlenecek.

Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan da, tüm vatandaşları 17 Mayıs 2026 Pazar günü gerçekleştirilecek Geleneksel Dallık Şenlikleri’ne davet ederek şu ifadeleri kullandı:
“Dallık Şenlikleri, kültürümüzün ve dayanışma ruhumuzun en güzel örneklerinden biridir. Baharın gelişini kutlayacağımız, doğanın huzurunu hep birlikte paylaşacağımız bu anlamlı günde tüm vatandaşlarımızı aileleriyle birlikte Kılıçköy Korusu’na bekliyoruz. Doğanın güzelliğini de hep birlikte yaşayacağımız şenliğimizin, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendireceğine inanıyorum.”

Doğal atmosferiyle her yıl binlerce kişiyi ağırlayan Kılıçköy Korusu’nda gerçekleştirilecek Dallık Şenlikleri’nde vatandaşlar hem piknik yapma hem de sosyal etkinliklerle keyifli bir gün geçirme fırsatı bulacak.



