GenelTarım

TMO Genel Müdürü Güldal, “Verim ve fiyatlar üreticiyi memnun etti”

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, hububat hasadının devam ettiği Edirne genelinde, hububat alımı yapan TMO ziyaretleri kapsamında TMO-TOBB LİDAŞ Keşan Şubesi’ni ziyaret etti. Bölgedeki ürünlerin kalite ve verimlerin iyi durumda olduğunu söyleyen Güldal, “Üreticilerimiz ile yaptığımız görüşmelerde, kendileri verimden, kaliteden ve fiyattan memnuniyetlerini dile getirdi.” dedi.

TMO-TOBB LİDAŞ Keşan Şubesi’ne, TMO Edirne Şube Müdürü İbrahim Duman ile birlikte gelen Güldal ile beraberindekiler, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Parti’li Üyesi Halil Bayazıt, TMO-TOBB LİDAŞ Keşan Şubesi Müdürü Tarık Dinç, Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan TB (Ticaret Borsası) Meclis Başkanı Kemalettin Uslu, Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, İpsala TB Meclis Başkanı Necati Görür ile Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Sezer, Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, Çiftçi Malları Koruma Başkanı Sedat Yoluç ile bölgedeki bazı sanayiciler tarafından karşılandı.

“Toprak Mahsulleri Ofisleri açık olacak”

TMO-TOBB LİDAŞ Keşan Şubesi’nde alım ile ilgili bilgiler alan Güldal, ürün getiren çiftçiler ile bir süre sohbet etti. Çiftçiler ile ilgili olarak bölgedeki üretim, kalite, TMO hakkındaki görüşlerini alan Ahmet Güldal, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Alım noktaları olan TMO ve lisanslı depolara yaptığı ziyaretler ile ilgili görüşleri sorulan Güldal, “Ziyaretlerimizde, hem sistemi yerinde incelemiş oluyor, hem de üreticilerimiz ile sohbet ediyoruz. Bu yıl hasat yağışlar nedeniyle biraz gecikti ve dolayısıyla, bayram ile birlikte hasat bir anda hızlandı. Bu da alım yerlerine aynı anda büyük bir arzın gelmesine sebep oldu. Baktığımızda bu bölgemizde lisanslı depo kapasiteleri çok fazla. Bu nedenle ihtiyaca hemen cevap verilebiliyor. Toprak Mahsulleri Ofisi de ihtiyaç olması halinde tüm randevuları açık. Toprak Mahsulleri Ofisleri, Temmuz ayı sonuna kadar Pazar günleri de dahil olmak üzere açık olacak.” dedi.

“Verim ve kalite iyi durumda”

Edirne genelinde yaptığı ziyaretlerde, verimler ile ilgili aldığı bilgiler ışığında, verimlerin gayet iyi olduğunu kaydeden Ahmet Güldal, “Bölgede verimler ve kalite iyi durumda. Çiftçimizin, hem verimden, hem kaliteden, hem de verdiğimiz fiyattan büyük bir memnuniyeti var. Ürünlerin özellikle Toprak Mahsuller Ofisi’ne gelmesi, bizi çok sevindiren bir gelişme. Üreticilerimizin yüzde 80’i, ürünlerin satışında Toprak Mahsulleri Ofisi’ni tercih ediyor. Bu da iyi bir şey. Bu yıl stoklarımızı yurt içinden takviye etmiş olacağız. Hububat özelinde genel olarak üreticilerimizin bir problemi söz konusu değil. Bizim için burada en güzel mesaj, üreticilerimizden aldığımız bilgilere göre, önümüzdeki yıl buğday ekiliş alanlarının daha da genişleyecek olmasıdır. Buğday en stratejik ürünümüzdür.” diye konuştu.

“Üreticiler fiyattan memnun”

Keşan bölgesiyle ilgili görüşleri sorulan Güldal, Keşan bölgesinin, Trakya’nın en gözde tarımsal üretim alanlarından biri olduğunu kaydederek, şunları söyledi; “Burada çok da güzel bir lisanslı depomuz var. Üreticilerimiz ürünlerini teslim ediyor. İhtiyaca cevap veren bir tesis. Üreticilerimiz ile yaptığımız görüşmelerde, kendileri verimden, kaliteden ve fiyattan memnuniyetlerini dile getirdi. Bizim üzerimize düşecek her türlü görevi yerine getirmeye hazırız.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu