Ekonomi

Şapçı ve Özkaya esnafın “yeni destek” ihtiyacına dikkat çekerek talepleri sıraladı

Bir yılı aşkın süredir tüm dünyayı etkisi altına alan, Türkiye’de de hayatın pek çok alanında olumsuz etkileri büyük ölçüde hissedilen koronavirüs salgını, başta sağlık olmak üzere, ekonomi ve sosyal hayat üzerindeki baskısını sürdürüyor.
Salgının başından bu yana kepenk kapatan ve iş yerlerini açacakları günü umutla bekleyen esnafın talepleri de sık sık sosyal medya, yerel ve ulusal medyada yer alarak gündemdeki yerini koruyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın geçtiğimiz hafta Kabine Toplantısı sonrasında açıkladığı esnafa hibe destek paketi, ilk anda memnuniyetle karşılansa da, özellikle iş yeri uzun süredir kapalı olan esnaf için bu desteklerin yeterli olmayacağı ve başka kolaylıklar da sağlanması gerektiği dile getirilmişti.
Bu süreçte, esnafın sesini duyurmakta etkin olan meslek odaları, Hükümete yaptıkları çağrılarda mevcut sorunları ve talepleri ileterek çözüme katkı sunmaya çalışıyor.

Keşan TSO’dan “yeni destek” çağrısı

Bu kapsamda; daha önce de esnafa destek veren ve esnafın taleplerinin yer aldığı açıklamalarda bulunan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yeni bir açıklama geldi.
KTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı ile KTSO Meclis Başkanı Orkun Özkaya imzası ile yayınlanan açıklamada, “Pandeminin Yıkıcı Etkilerine Karşı Destek Çağrısı” yapıldı.
Pandeminin yıkıcı etkilerinin devam ettiği belirtilen açıklamada, “Bu zor günlerde üyelerimizin yararına sağlanan ve yeni sağlanacak olan destekler çok önemli.” vurgusu yer aldı.

“İşletmelerin ayakta kalabilmeleri ve süreci atlatabilmeleri için yeni desteklere ihtiyaç duyulmaktadır”

Pandemi sürecinde kapalı olan ve faaliyetleri sınırlandırılan işletmelerin ayakta kalabilmeleri ve süreci atlatabilmeleri için yeni desteklere ihtiyaç duyulduğu kaydedilen açıklamada, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın esnaf adına talepleri şu ifadelerle dile getirildi:

Talepler:

  • Faizsiz ya da düşük faizli uzun vadeli KGF kredi imkanı,
  • Kira desteği ile birlikte elektrik, telefon, doğal gaz vb. ödemelerin en az bir yıl süreyle ertelenmesi,
  • Stopaj, Vergi, SGK, harçlar ve benzeri resmi ödemelerin yıl sonuna ertelenmesi,
  • 2021 yılı sonuna kadar istihdam edilen personellerin SGK yüklerinin karşılanması,
  • Kafe – restaurantların bir an önce açılması ve ruhsatlarındaki saatler arasında hizmet vermeleri,
  • Uzun süredir kapalı olan düğün salonları, sinema salonları vb. işletmelerin açılma tarihlerinin belirlenmesi,
  • KOSGEB’in 3 yıl geri ödemesiz, faizsiz kredi desteğinin kapılarını hiç açmayan diğer sektörler için de sağlanması,
  • Esnaf ve Sanatkarlar Odalarına bağlı işletmelere sağlanan desteklerin benzer alanlarda faaliyet gösteren Ticaret ve Sanayi Odası üyesi işletmelerimize de verilmesi, ekonomik ve toplumsal açıdan önem arz etmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu