GündemKeşanSektörel

Okullar açılırken, Mustafa Çakır’dan Keşan halkına “yerel esnaf” çağrısı

Keşan Sebze Bakkal ve Manavlar Odası Başkan Vekili Mustafa Çakır, yaz tatilinin ardından Türkiye genelinde olduğu gibi, Keşan’da da 9 Eylül 2024 Pazartesi günü çalacak ilk ders ziliyle başlayacak yeni eğitim öğretim dönemine girerken, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kırtasiyeci esnafını ziyaret ederek, bu ziyaretler sırasında kendilerine aktarılan sorunları ve beklentileri kamuoyu ile paylaştı.

7 Eylül 2024 Cumartesi günü, Keşan Sebze Bakkal ve Manavlar Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Nafiz Kılıç ve Ali Rıza Dinçer ile birlikte, oda üyesi olan kırtasiyecileri ziyaret eden Çakır, konuya dair açıklamasında şunları dile getirdi:

“Çalsın ziller başlasın okullar. Şimdi ders başı. Arkadaşlarımızın sorunlarının en kısa zamanda çözüme kavuşacağına inanıyoruz. İşyerlerimizde aynı zamanda bu ziyaret esnasında öğrenci velilerimizle tanıştık ve onları dinledik. Odamıza ve esnaflarımıza gösterdikleri ilgiye çok teşekkür ediyoruz. Bizlere ve esnafların küfesine bir zam daha yüklendi diyorlar. Yüksek enflasyondan kırtasiye ürünleri de büyük nasibini almış. Masraflar velilerin bütçesini zorluyor. Okul yolu zamla dolu. Okul masrafları bir yılda yaklaşık yüzde 80 artmış. Velilerimiz kara kara düşünüyor. Öğrencilerimiz çantalarına omuzuna asarken, veli de çantanın içindeki ağır zamları nasıl karşılayacağını düşünüyor. Esnafımız da bu zamlardan bunalmış, ‘nasıl satış yaparım, giderlerimi nasıl karşılarım?’ diye düşünüyor.” 

Birde zincir marketler var, esnafı çaresizliğe bırakanlar çünkü zincir marketler sürekli, görsel ve yazılı olarak sürekli ulusal basınımızda kullanarak reklamlarını yapıyorlar ve bu sayede büyük bütçeleriyle her eve ulaşıyorlar. Kendilerinden emin olan esnaflarımız, şu sözlerle çağrıda bulunuyor; ‘Arkasında duramayacağımız ürünleri kesinlikle satmıyoruz. Müşterilerimizi koruyup vazgeçilmezi olmak için çalışıyoruz. Velilerimize araştırma yapmadan tavsiye ediyoruz kırtasiye ürünlerini alırken de aldıktan sonra da muhatabınız biziz. Bütçelerinizi çocuklarınızı düşünerek okul alışverişlerinizi bizlerden yapın.’

Ayrıca bazı üyelerimiz de yetkililere seslenerek; zincir marketlerin satışlarının sınırlandırılmasını, en fazla 5 ürünle sınırlandırılmasının çözüm olabileceğini, ücretsiz verilen ders kitaplarının kırtasiyeci esnaflar üzerinden dağıtılmasının sektöre hareketlilik getirebileceğine inanıyorlar.
‘Onların depoları mal dolu, bizim yüreğimiz dert dolu’ diyerek serzenişte bulunuyorlar.
Bizim önerimiz; şehrimizde yaşayan değerli halkımızın, kırtasiye ile ilgili alışverişlerini kırtasiyecilerimizden yapması.. Bu sayede esnafımız da artan giderlerini karşılayabilsin.
‘Önce esnafa, sonra okula’ temennisiyle; 2024 / 2025 eğitim ve öğretim yılının sağlıklı, neşeli, mutlu, başarı dolu günlerle geçmesini diliyoruz. Yeni eğitim yılınız hayırlı ve uğurlu olsun.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu