Keşan’da vaka haritası kırmızıya dönüyor

Çin’de ortaya çıktıktan sonra tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında düşen vaka sayıları tekrar artışa geçti. HES haritasının tekrar kızardığı Keşan’da edinilen son bilgiye göre geçtiğimiz gün 40’tan fazla kişi virüse yakalandı, yoğun bakıma yatış sayıları arttı.
Keşan’da PCR testi pozitif çıkan hastaların şehir merkezinde olduğu kadar, sahil kesimlerinden olması dikkat çekti.
Hastalar evlerinde karantinaya alınırken, şu günlerde Keşan Devlet Hastanesi’nin pandemi yoğun bakım servisinde de yoğunluk yaşanmaya başladı. Hastalık yayılmaya devam ederken, tatil dönüşleri ile birlikte yeniden rakamların tırmanmasından korkuluyor.

21-27 Temmuz’da 226 bin 532 kişinin testi pozitif çıktı, 96 kişi hayatını kaybetti, iyileşen sayısı ise 124 bin 732 oldu.
4-10 Temmuz arasında vaka tespit edilen vaka sayısı ise 117 bin 95. Buna göre vakalar bir önceki haftaya göre yaklaşık 100 bin arttı.
Türkiye’de ilk COVID-19 vakasının tespit edildiği 11 Mart 2020’den bu yana görülen vaka sayısı 15 milyon 524 bin 71’e yükselirken, 99 bin 184 kişi hayatını kaybetti.
Öte yandan gün geçtikte sokaklarda ve kapalı alanlarda daha fazla kişinin maske takmaya devam ettiği de gözlendi. Hastalığa yakalanmamaya özen gösterdiklerini söyleyen vatandaşlar, çok sayıda yakınlarının salgına yakalanmasından dolayı etkilendiklerini kaydetti.



