
Keşan’da gece saatlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte ilçe beyaza büründü. Taşımalı eğitime 1 gün ara verilirken, belediye ve emniyet ekipleri olası olumsuzluklara karşı sahada çalışmalarını sürdürüyor..

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından gece saatlerinde yağmurun kara dönmesiyle birlikte Keşan’da kar yağışı etkisini artırdı. İlçe genelinde oluşan beyaz örtü, kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı. Hava sıcaklığının 1 derece ölçüldüğü Keşan’da, Karayolları ve belediye ekipleri olası olumsuzluklara karşı sahada çalışmalarını sürdürdü. Polis ekipleri de kazalara karşı denetimlerini artırdı.

Kar yağışı sırasında Cumhuriyet Mahallesi Nazmi Başar Caddesi’nde şehir içi yolcu minibüsü ile bir otomobilin karıştığı trafik kazasında maddi hasar meydana geldi. Yetkililer, kar yağışının ilerleyen saatlerde de etkili olmasının beklendiğini bildirdi.
Öte yandan Keşan Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, okulların tatil edilmediği ancak taşımalı eğitime 1 gün süreyle ara verildiği duyuruldu.


Kar yağışının etkili olduğu Keşan’da belediye ekipleri de ilçe genelinde karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ana arterler başta olmak üzere cadde ve sokaklarda kar küreme, tuzlama ve solüsyon çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor. Ekiplerin, ulaşımda aksama yaşanmaması ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması amacıyla koordineli bir şekilde görev yaptığı belirtildi.

Keşan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, tüm ekiplerin 7/24 sahada olduğu vurgulanarak, zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması konusunda vatandaşlara uyarıda bulunuldu.




