EğitimEkonomi

Keşan Belediyesi ve TRAKYAKA arasında “Yıl boyu üretim ve istihdam ile okula giden mutlu çocuklar” projesinin imzaları atıldı

Keşan Belediyesi’nden geçtiğimiz ay yapılan açıklamada; Belediye’nin Trakya Kalkınma Ajansı’na sunduğu istihdam ve eğitim odaklı 2.2 milyon TL’lik hibe projenin kabul edildiği duyurulmuştu.
Proje hakkında; “Sürekli istihdam ile mevsimsel göçü önleyerek, çocuklarımızın eğitim seviyelerini artırmayı hedefliyoruz” diyen Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, bugün yaptığı açıklamada ise Trakya Kalkınma Ajansı ile Keşan Belediyesi arasında, söz konusu projenin imzalarının atıldığını belirtti.
Trakya Kalkınma Ajansı’nda gerçekleştirilen imza törenine Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz da katıldı.

“Yıl boyu üretim ve istihdam ile okula giden mutlu çocuklar” projesinin toplam bütçesi 2 milyon 259 bin TL, Bakanlıkça onaylanan katkı tutarı ise 1 milyon 700 bin TL olarak belirlendi. Keşan Belediyesi bu projeye yaklaşık 510 bin TL, sponsorlar da 50 bin TL katkı sunacak.
Proje ile 300 aile ile birlikte kadınların; başta Siğilli bamyası olmak üzere, ürettikleri el ve ev emeği ürünlerin bir üretim kooperatifi çatısı altında toplanması da planlanıyor.

“Üretim kooperatifi çatısı altında yıl boyu istihdam sağlamayı ve ekonomimize katkıda bulunmayı amaçlıyoruz”

Helvacıoğlu, daha önce yaptığı açıklamada, proje hakkında şu bilgileri de vermişti: “Geçimini sezonluk tarım işçisi olarak sağlayan ailelerin, bölgeden göç etmek zorunda kalmalarının çocukların da eğitimlerini olumsuz etkilemesinden yola çıkarak üretilen bu proje ile; üretim kooperatifi çatısında toplayarak yıl boyu istihdam sağlamayı, şehir, bölge ve ülke ekonomisine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.
Proje kapsamında; İzzetiye Mahallesi?nde, mülkiyeti Keşan Belediyesi?ne ait olan 10 bin m2’lik tarla vasıflı taşınmaza seralar kuracağız. Kurulan seralarda, mevsime uygun sebze-meyve ve süs bitkisi üretimi ile yılın kalan zamanlarında da gelir sağlanmasını planlıyoruz. Bunlara ek olarak; bilindiği gibi İzzetiye Mahallemizde atıl durumda olan bir okul binamız var. Bu binamızın şartlara uygun olarak tadilatını yaptıracağız. Mevsiminde toplanan, Siğilli bamyası ile kadınlarımızın ürettikleri ürünler için okul binasında paketleme ve soğuk zincir oluşturacağız. Web sitesi ve çeşitli pazarlama kanalları ile de bu ürünlerin, yurtiçi ve yurtdışına satışını planlıyoruz. Projenin hayata geçmesi ile birlikte, dezavantajlı tarım işçisi halkımıza örtü altı yetiştiriciliği ile 4 mevsim üretim yapma imkanı sağlanacaktır.

“İlkokul çağındaki çocukların eğitimlerinin aksamasına engel olmayı amaçlıyoruz”

Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımında; “Trakya Kalkınma Ajansı?nda Genel Sekreterimiz Mahmut Şahin‘in ev sahipliğinde projemizin imzalarını attık. 2020 SOGEP Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programına istinaden; öncelikle bamya üretimi yapan dezavantajlı aileleri kalkındırmak, mevsimlik işçi olarak evlerini bırakmalarını önlemek ve bu sayede ilkokul çağındaki çocuklarının eğitimlerinin aksamasına engel olmak, onları üretim kooperatifi çatısında toplayarak yıl boyu istihdam sağlamayı, şehir, bölge ve ülke ekonomisine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.
Toplam 2 milyon 259 bin 194 TL’lik projemizin, 1 milyon 700 bin TL’si Trakya Kalkınma Ajansı’ndan hibe destek olarak sağlanacak. Projemizin süresi başlangıcından itibaren 18 ay. Proje ortağımız Keşan TSO ve Proje İştirakçimiz Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne destekleri için teşekkür ediyoruz.”
dedi.

18 ay boyunca yürütülecek projede, Keşan Belediyesi adına Bilgi İşlem Müdürü Aytaç Onur Akay ve Keşan TSO adına Seda Havale projenin yürütme işlemini gerçekleştirecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu