
Erikli Sahilinde yaşayan bir grup vatandaş, Keşan Belediyesi Erikli Sahili Hizmet Binası’na yürüyerek bozuk yollar başta olmak üzere birçok sorunların çözülmemesine tepki göstererek protesto ettiler.

Dün Erikli Sahili Hizmet binası önünde toplanan grup, sorunların giderilmesi için başlatılan imza kampanyasına katılırken, 500’e yakın imza toplandığı belirtildi.
Hizmet binası önünde bir araya gelen vatandaşlar hep ağızdan “Başkanım seni buraya bekliyoruz”, “insanca yaşamak istiyoruz, ”Başkan hizmete bekliyoruz” gibi sloganlar atarak çözülemeyen sorunlara tepki gösterdiler.
Protestolar sırasında konuşan bir vatandaş, “Erikli sahilinde oturanların çoğu yaz aylarında burada oluyor. Dolayısıyla oylarını farklı illerde kullanıyor. O yüzden biz belediye için oy potansiyeli olarak görülmüyoruz. Onun için buradan toplanan paralar önemli ölçüde, belediye ya da siyasiler açısından Keşan daha önemli bir bölge olduğu için oraya aktarılıyor. Yani bizden toplanan vergiler bizim için harcanmıyor. Bu çok ciddi bir ayrımcılıktır. Anayasa’ya aykırı bir durumdur. Bu durumu belediyeye defalarca aktarmamıza rağmen son derece kayıtsız ve ilgisiz hareket etmektedirler. Bunu yasal çerçeve içerisinde protesto edip, haklarımızı yine yasal çerçeve içerisinde savunmaya devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Bir başka vatandaş da, Erikli sahilinde yaşanan sorunları cep telefonu ile görüntülediğini ve bu görüntüleri, Keşan Belediyesi dahil olmak üzere birçok noktaya ulaştırdığını, ancak “Para lazım” karşılığını aldığını söyledi. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun, Erikli sahili için “Erikli’yi Cennet bahçesine çevireceğim.” dediğini ifade eden vatandaş, “Cennet bahçesi nasıl olur onu bana izah etsin.” dedi.
Erikli Sahilindeki çözülmemesine tepki gösteren vatandaşlar: “Tozlardan bıktık. Yolları yapın, problemlerinizi halledin. Denizin kenarı pislik içerisinde. Orada oturmakla, buraya bir bayanı görevlendirmekle olmuyor. Hizmet bekliyoruz. Sahiller parsellenmiş. Kumlar pislik içerisinde.” Dedi. Kalabalıkta yer alan vatandaşlardan biri de şunları söyledi; “Sahiller halklarındır. CHP’ye toz, pislik diyordu. Sizin bundan farkınız yok. Erikli çöp içerisinde yüzüyor.”
