Haberler

DEVA’da, kadın ve gençlik kolları olmayacak

DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi Edirne İl Başkanı Kerem Arda, 19 Ağustos 2020 Çarşamba günü Keşan FM’de yayınlanan “Bunu Konuşalım” programın konuğu oldu. Arda, programda; DEVA Partisi’nin Edirne teşkilatlanmasını, parti politikalarını, genel ve yerel siyaseti, turizmi ve ekonomiyi değerlendirdi.
Program Moderatörü Cavit Deniz‘in, DEVA’nın kadın ve gençler konusundaki yaklaşımını değerlendirmesini istemesi üzerine Arda,
Bizim partimizde <Gençlik Kolları>, <Kadın Kolları> birimleri yok. Ali Babacan, gençlerin ve kadınların ayrı masalarda toplanmasını ve onların üzerinde il yönetimleri ya da başka merkezi teşkilatların olmasını doğru bulmuyor.” dedi.

“Gençler, siyasetin değişim dinamiği olacak”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, gençlere çok değer verdiğini ve önümüzdeki dönemde gençlerin siyasetin değişim dinamiği olacağına inandığını belirten Arda, şunları söyledi;
“DEVA Partisi gençlere, kadınlara ve Türkiye ile dertlenen, bu işe gönül veren herkese önem veriyor. Bizim yaklaşık 93 kişilik bir kurucular kurulumuz var. Kurucular kurulumuz yarı yarıya harmanlanarak herkesin dengeli bir şekilde dağıtılmasıyla oluşturuldu. Kurul; hem tecrübeli siyasetçiler, hem gençler hem kadınlar aynı zamanda da hem kadın hem gençlerden oluşuyor. Maalesef diğer partilerde kadınlar ve gençler o kadar az yer alıyor ki DEVA Partisi kadrolarımızın çok fazla gençlerin yer aldığı algısı oluşuyor. Sayın Babacan öncelikle gençlere çok değer veriyor ve önümüzdeki dönemde gençlerin siyasetin değişim dinamiği olacağına inanıyor.”

“DEVA’da, gençlik kolları, kadın kolları
olmayacak”

DEVA Partisi’nin kadınlara il ve ilçe yönetimlerinde %35 kota ayırdığını kaydeden Arda, Babacan‘ın bu konudaki görüşlerini de şu sözlerle dile getirdi;
“DEVA Partisi il, ilçe yönetimlerinin %35’i kadınlarımızdan oluşmak zorunda. Aynı zaman da gençler için de kotamız var. Bizim partimizde <Gençlik Kolları>, <Kadın Kolları> birimleri yok. Ali Babacan, gençlerin ve kadınların ayrı masalarda toplanmasını ve onların üzerinde il yönetimleri ya da başka merkezi teşkilatların olmasını doğru bulmuyor. Sayın genel başkan şöyle söylüyor; <Aynı masada, eşit şartlarda toplanılacak. Gençler, kadınlar, tecrübeli siyasetçiler tek masada ve eşit bir şekilde siyasete katkı verecek. Herkes aynı organizma içerisinde temsil edilecek.> Bu sebeple de İl ve İlçe yönetimlerini kotalara göre belirleyerek genel merkeze gönderiyoruz. Kotalarla ilgili bir problem varsa genel merkez yönetim listesini kabul etmiyor.
Kadınlarımızı ekonomiye, sosyal yaşama ve iş hayatına dahil etmekte ciddi problemeler yaşayan bir ülkeyiz. Öncelikle teşhisi koyup hastalığı kabul edersek konuşmamız daha kolay olacak. Dünyanın gelişmiş diyebileceğimiz ülkelerinde kadınlar hem sosyal hayatta hem iş hayatında hem de ekonominin içinde büyük bir güç. Kadınlarımız sosyal yardımlarda değil tam hayatın merkezinde, göbeğinde yer almalılar. Sayın Babacan‘ın en önem verdiği noktalardan biri de bizim içimizde bulunacak kadınların sayısı ve niteliğidir.”

“Terörün her türlüsü ile arasına mesafe koyabilen herkesin oyuna talip, tam merkezde bir partiyiz”

Sözlerinin devamında, DEVA Partisi’nin, siyasi görüşü ne olursa olsun, terörün her türlüsü ile arasına mesafe koyabilen tüm vatandaşların oyuna talip olduklarına vurgu yapan Kerem Arda; “Açıkçası biz; AK Parti, İYİ Parti, MHP, HDP tüm partililerin oyuna talibiz. Bizim kıstasımız şu; herkesle konuşabilen, bu milletin derdiyle dertlenebilen, terörün her türlüsüyle; gerek FETÖ gerek PKK gerekse başka terör örgütleriyle arasına gerekli mesafeyi koyabilen herkesin oyuna talibiz ve şu anda hepsinden bize ilgi var.
Türkiye Cumhuriyeti’nde bulunan tüm partilerden oy beklentisindeyiz. Çok şükür güzel bir rağbet görüyoruz. Biz kendimiz merkez saha olarak değil merkez olarak tanımlıyoruz. Bizim üzerinde durduğumuz, hazırlığınız yaptığımız siyaset <Yeni nesil siyaset>. siyaset dünyada da bu yöne gidiyor. Yani sağ ile sol ile tanımlamaktansa ideolojilere saplanmaktansa; fikirlerle, icraatlarla, yorumlarla gidilmesi gerekli diye düşünüyoruz.
O yüzden de DEVA Partisi kendini tam merkezde tanımlıyor.
” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu