Haberler

Çevre yolundan sanayiye geçişi sağlayacak “katılım yolu” çalışmaları başladı

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Küçük Sanayi Sitesi’ne Efes Çevre Yolu’ndan girişi sağlayacak katılım yolu ile ilgili sözlerini tuttuklarını, çalışmaların başladığını bildirdi ve çalışma sayesinde Keşan Küçük Sanayi Sitesi’ne girişin kolaylaşacağını bildirdi.

Keşan Belediyesi Fen İşleri Müdürü Erdi Kılıç‘la birlikte alanda yürütülen çalışmalarla ilgili açıklama yapan Helvacıoğlu, Efes Çevre Yolu’nda Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin bulunduğu alandan üst geçidin yanından Keşan Küçük Sanayi Sitesi’ne girişi sağlayacak katılım yolu ile ilgili çalışmaların başladığını kaydetti.

Söz konusu katılım yolu konusunda söz verdiklerini hatırlatan Helvacıoğlu, şunları söyledi:
“Keşan Küçük Sanayi Sitesi esnafımızın sabırsızlıkla beklediği katılım yolu çalışmamızı yapıyoruz. Çalışmamızı Kara Yolları Genel Müdürlüğü ile Kara Yolları Bölge Müdürlüğü ve AK Parti Edirne Milletvekilimiz Dr. Fatma Aksal?la beraber hazırladık. Çalışmamızda İl ve ilçe başkanlarımız da bizlere çok büyük destek oldu. Projeyi, pandemi nedeniyle 3 ay ertelemek zorunda kalmıştık. Yaklaşık 1300 metrelik alanı asfaltlayacağız. Çalışmamız sayesinde Efes Çevre Yolu’ndan sanayiye giriş kolaylaşacak.” dedi.

Keşan Küçük Sanayi Sitesi’nin girişinin geçmişte sorun olduğunu, bu sorunun Keşan Belediyesi’nin ilgili kurumlarla işbirliği ve yöneticilerin desteğiyle sorun olmaktan çıkacağını, katılım yolu sayesinde Keşan Küçük Sanayi Sitesi’ne ekonomik olarak da ciddi bir katkı sağlanacağını kaydeden Mustafa Helvacıoğlu, “Keşan Küçük Sanayi Sitemize daha önce TIR’lar ve büyük araçlar girmekte zorluk çekiyordu. Keşan Küçük Sanayi Sitesi esnafımızın gözü aydın. Karayolları ve belediyemiz işbirliğinde Efes Çevre Yolu’ndan Keşan Küçük Sanayi Sitesi’ne katılım yolunu yapıyoruz. İnandık mı yaparız demiştik, söz vermiştik ve sözümüzü kısa zamanda yapıyoruz. Sanayi ve esnaf dostu bir belediye olacağımızı göreve gelirken söylemiştik. Sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu