Haberler

Amatörlükten profesyonelliğe : Oğuz Berkay Fidan

O Ses Türkiye’nin ilk şampiyonu Keşanlı Sanatçı Oğuz Berkay Fidan, yarışmanın ardından geçen 7 sene sonrasında geldiği noktayı ve geçmişi değerlendirdi. Sevilen sanatçı geçirdiği dönemle ilgili “Hayatımda ‘iyi ki’ yapmışım dediğim şeyler var ama ‘keşke’ler yok dedi.

Oğuz Berkay Fidan, geçtiğimiz günlerde Keşan FM’in yayın konuğu oldu. Canlı yayınla hayranlarına seslenen Fidan, yeni çıkan teklisi ‘Kül‘ü dinleyenlerine anlattı. Programın ardından röportaj yaptığımız Keşan’ın gururu Fidan, yarışmanın ardından geçen süre sonrasında yarışmanın öncesi ve sonrasını değerlendirdi.
O Ses Türkiye stüdyosundan büyük sahnelere geçişi hakkında açıklamalarda bulunan yarışmaya katılmanın ayrı bir değişim olduğunu söyledi “Keşan’da yaşayıp büyümüş biri olarak öyle bir stüdyoda, öyle bir orkestra ile birlikte şarkı söylemek zaten büyük bir ayrıcalık. Orada birinci olmak çok daha büyük bir ayrıcalık. Şöyle bir fark yaratıyor, amatör olarak başladığın müziği artık profesyonel olarak yapmaya başlıyorsun. Bir anda o kapı açılıyor. Ama bu kapının ardında göremediğin merdivenler var ve o merdivenleri tırmanmak sana kalıyor. O Ses Türkiye’de birinci olmak bir başlangıç” diyen Fidan yarışmanın ardından bir şaşkınlık da yaşadığını söyledi.
“O Ses Türkiye yarışmacısı iken bir anda birinci oluyorsun, bir gün önce otelde kimse yüzüne bakmazken, ertesi gün yatağa kahvaltı geliyor. İster istemez o psikolojide 3-4 ay kendimi kaybetme moduna geldim. Her şey benim etrafımda dönüyordu. Ego tavan yapmıştı. Sonrasında bir baktım, etrafımda ne arkadaşım var, ne sevgilim var, ne annem var ne babam var. Herkesle aram kötü olmuş. Tek başıma kalmışım, dedim ki ‘problem var’. Sorunu buldum ve aştım. Ama iyi ki de olmuş” diyen Fidan, hayatında “keşke yapmasaydım” dediği bir şey olmadığını dile getirdi. “Öyle olması gerekiyormuş ve onu yapmışım, da bana tecrübe katmış. ‘Daha iyi nasıl yapabilirim’ var. Keşkelerim hiç yoktur. Hiç sevmem. Keşke üzüyor. Yeteri kadar gergin bir dünyada yaşıyoruz, üzülmek yerine huzurlu ve mutlu olmak lazım.”

Oğuz Berkay Fidan, profesyonel müzik hayatına 8 Kasım 2019’da ‘Kül’ ismini verdiği single çalışması ile ara vermeden devam ediyor. Nisan ayında bir gece yapılan bir şarkı olan “Kül” uzun bir süre çıkmayı bekledi, ancak ekonomik şartlar el vermeyin bu zamana kadar bekledi. Şarkısıyla ilgili konuşan Fidan, “Şarkının aranjesi Burakcan Güneren‘e ait. Şarkının taslak halini bana attı, o gece oraya bir söz yazdım ve şarkı o geceden sonraki gün bitti. Ancak piyasa problemlerinden dolayı şarkı ancak Kasım’da çıkabildi. Ama güzel gidiyor. Radyo ve televizyonlarda bir de dijital ortamda iyi gidiyor.” Diyerek dönüşlerin güzel olduğunu belirtti.
Aynı zamanda bir de Youtube kanalı çalışması telaşı içinde de olan genç sanatçı, buradan da sevenlerine farklı yönleriyle sesleniyor. “Youtube artık bireysel olarak çok önemli bir yer almaya başladı. Artık prodüktörler insanların kendisi olmaya başladı Bu yüzden Youtube artık çok önemli. Keyifli gidiyor. Her Salı ve Cuma günü 18.00’de yeni videolar paylaşıyorum. Salı günleri cover videolar, Cuma günleri ise benim de eğlendiğim ve insanlara kendimi daha iyi anlatabileceğim  videolar paylaşmaya çalışıyorum. Youtube’da da bundan sonra varız. Orayı büyütüp, işlerimizi de aslında kendi Youtube kanalımızdan paylaşmayı hedefliyorum” diyen Keşanlı sanatçı herkesi videoları beğenmeye ve abone olmaya davet etti.

Sahne ve müzik hayatının yağında Fidan’ın bir eğitim hayatı da var. İletişim Tasarımı bölümü okuyan Fidan okulu bilerek uzattığını söyledi. Diplomadan çok okul ortamının kendisine büyük artıları olduğunu belirten genç sanatçı şunları söyledi: “Ders olarak çok bir şey almıyorum; ancak okul ortamının çok şey kattığını düşünüyorum. Tanıştığım insanlar hayatımın geri kalan bölümünde bana çok daha fazla katkı sağlıyor. Okul da gelecek seneye bitmiş olacak” dedi. 

Röportajın son bölümünde Fidan’a gelecek ile ilgili planlarını sorduk. Kariyerine Türkiye’de çok daha iyi bilinir bir noktaya gelmek istediğini söyleyen Fidan sonrasında yurtdışına açılmak istediğini söyledi. “Benim aslında uzun vadeli hedefim yurtdışında Türkiye’yi nasıl temsil ederim veya yurtdışında nasıl var olabilirim var. Çünkü Türkiye’de çok fazla yetenekli insan var ama yurtdışına çıkamıyorlar veya çıkartmıyorlar yapımcılar dediğimiz bu sektörü domine eden insanlar. Bu insanların bir yere gelmesini istemiyorlar. Ama artık bireysellik söz konusu oluyor Youtube gibi yerler arttıkça bireysellik daha öne çıkıyor ve insanlar bireysel olarak yurtdışında kendini gösterme şansına sahip oluyor. Bu anlamda şansımız olduğunu düşünüyorum, doğru yerde doğru zamanda doğru insanlarla işler yapmak bunun sonucunu daha fazla hızlandıracaktır” diye düşünüyorum dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu