Akaryakıta bir zam daha!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve Batılı ülkelerinin sert yaptırımları, petrolle birlikte akaryakıt fiyatlarını da artırmaya devam ediyor. Bu hafta itibariyle petrolün varil fiyatı 111 dolar ile 2014 yılının fiyatlarına geri sıçrarken, yükselen fiyatlar da pompaya rakamlarına yansıyor.
Benzinin litre fiyatına gece yarısından geçerli olmak üzere 88 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 51 kuruş zam geldi.
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara’da ortalama 16,65 liradan satılan benzinin litre fiyatı 17,53 lira olacak.
Son olarak, otogaza 1 Mart’ta 33 kuruş, 2 Mart’ta 61 kuruş zam gelmişti. Aynı zamanda 1 Mart’ta motorinde 96 kuruş, benzinde 23 kuruş indirim yapılmış ve yine 1 Mart’ta benzinin ÖTV’si litre başına 49 kuruş artırılmıştı.
26 Şubat’ta ise benzinde 1,61 TL, motorinde 1,51 TL’lik tarihi zamlar yapılmıştı