GündemKeşan

Keşan’da “okullara saldırı” paylaşımı yapan öğrenci tutuklandı

Keşan’da, sosyal medyadaki paylaşımları üzerine gözaltına alınan 16 yaşındaki öğrenci, “tehdit” suçlamasıyla tutuklandı. Asılsız iddialara ilişkin de soruşturma başlatıldı..

Keşan’da sosyal medyada “okullara yönelik silahlı saldırı yapılacağı” yönünde paylaşımlar yaptığı belirlenen lise öğrencisi tutuklandı.

Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmada, 16 yaşındaki M.C.Y.’nin sosyal medya hesapları üzerinden şiddet içerikli paylaşımlarda bulunduğu tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öğrencinin evinde arama gerçekleştirdi. Yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, cep telefonu ve bilgisayarına incelenmek üzere el konuldu.

Gözaltına alınan öğrenci, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe “tehdit” suçundan tutuklandı.

Asılsız paylaşımlara inceleme

Öte yandan, olayın ardından bazı sosyal medya platformları ve mesajlaşma gruplarında yer alan; öğrencinin belirli bir tarihte eylem yapacağı, evinde silah bulunduğu ve çevresine yönelik ifadeler kullandığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Yetkililer, kamuoyunda panik ve korkuya yol açabilecek nitelikte asılsız içerikler paylaşan kişiler hakkında da inceleme başlatıldığını açıkladı.

Alınan bilgilere göre, ilçede ilgili kurumlar tarafından gerekli güvenlik tedbirlerinin sürdürüldüğü ve kamu düzenini tehdit eden bir durumun bulunmadığı belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu