SporTürkiye

Atina’da mindere çıkan Edirneli güreşçi Eylem Engin dünya üçüncüsü oldu

Edirneli güreşçi Eylem Engin, Yunanistan’ın başkenti Atina’daki organizasyonda, kadınlar 73 kilodaki mücadelesini bronz madalya ile taçlandırdı.

Edirne’nin Süloğlu ilçesinden yetişen ve daha önce Avrupa şampiyonluğu ile dünya İkinciliği elde eden kadın güreşçi Eylem Engin, Yunanistan’ın başkenti Atina’da yapılan U17 Yıldız Kadınlar Dünya Güreş Şampiyonası’nda bronz madalya alarak dünya üçüncüsü oldu.

Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Evladımız Eylem Engin dünya üçüncüsü. Süloğlu’muzun gururu, Avrupa şampiyonu kızımız Eylem Engin, U17 Yıldız Kadınlar Dünya Üçüncüsü olmuştur. Bizlerin gururu, milli sporcumuzun gözlerinden öpüyor, emeği geçen hocalarımızı ve ailesini tebrik ediyorum. Her zaman olduğu gibi sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz. Birliğimiz gücümüz, gücümüz şampiyonluk olsun.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu