GündemKeşan

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 86’ncı yılında saygı ve özlemle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sonsuzluğa uğurlanışının 86’ıncı yıl dönümünde, tüm yurtta olduğu gibi, Keşan’da da düzenlenen törenlerle anıldı.

İlk tören Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Atatürk anıtına; Keşan Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Keşan Belediye Başkanlığı ile siyasi parti ve dernek ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından çelenklerin sunulmasının ardından, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata veda ettiği saat 09.05’te, sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Çalan siren sesiyle birlikte tüm yurtta olduğu gibi Keşan’da da adeta hayat durdu.

Buradaki tören, Keşan Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Keşan Belediyesi Selim Sesler Tiyatro ve Konferans Salonu’na geçildi ve program burada devam etti.

Keşan Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan anma programı, saat 10.00’da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarih Öğretmeni Gamze Anbarlı yaptı.
Anbarlı‘nın ardından konuşan, Garnizon Komutanlığı’nda görevli Hukuk Üsteğmen Hüseyin Akkuş da, dünya devletlerinin; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü çağın en büyük devlet adamı, kudretli bir komutan ve asker olarak kabul ettiğinin altını çizerek; “Atatürk, milletin tarihin seyrini değiştirebilecek üstün meziyetleri sayesinde, memleketi, askeri ve siyasi zaferlerle uçurumun kenarından kurtarmıştır. Dünya tarihinde, her türlü imkansızlığa rağmen inandığı fikri tatbik sahasına dökmüş, ‘ya istiklal, ya ölüm!’ parolası ile bir milli mücadele kazanmış, arkasından yepyeni hüviyette çağdaş bir millet ve devlet yaratmayı başarmış devlet adamı azdır. 1881 Atatürk’ün doğum tarihidir. 1938 ise asla ölüm tarihi olamaz. Bu tarih ancak bir fani vücudun dünyayı terk ettiği; gözlerini bu dünyaya yumduğu tarihtir. Bu iki tarih arasındaki hayatı ise sanki bir destandır, efsanedir.” dedi.

Konuşmaların ardından program, 10 Kasım’la ilgili okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sürdü.

Resim yarışması birincisi Selen Kılınç, şiir yarışması birincisi Hasan Pamukçu, kompozisyon yarışması birincisi Aras İpsalalı’ya; resim yarışması ikincisi Feyza Deniz, şiir yarışması ikincisi Arya Irmak Kaya, kompozisyon yarışması ikincisi Deren Şeker’e; resim yarışması üçüncüsü Alya Gürel, şiir yarışması üçüncüsü Elvin Temirel ve kompozisyon yarışması üçüncüsü Yağmur Işıl Kuru’ya ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Program, Keşan Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryonun sunulmasıyla devam etti.

Oratoryo salonda bulunanlar tarafından ayakta alkışlandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu