Okutucu, 7. Kitabı Keşan’lı Ali’yi tanıttı
Keşan’da faaliyet gösteren iş adamı ve yazar Erol Okutucu, 7. kitabı “Keşan’lı Ali“nin tanıtımını yapmak üzere, basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Keşanlı Ali kimdir?
Keşan’da 5 yıl önce geldiğini ve geldiği günden beri aklında olan ve çıkış noktasını araştırdığı Haldun Taner’in ölümsüz müzikali Keşanlı Ali Destanı‘nı roman haline getirdiğini belirten Okutucu şunları söyledi: “1930 yıllarında İstanbul’da Beyoğlu veya Kasımpaşa civarında Cemali adlı bir vatandaş haksız yere hapis yatmış ve çıktıktan sonrada mahallesinde muhtar olarak seçilmiş. Bu işlerin efendilikle ve düzgün şekilde yapılamayacağının dersini çıkarmış. Bu çerçevede; bileğinin gücünü kullanarak, insanlara iyi hizmetler yapmaya çalışmış. Haldun Taner de, yaşanan durumu esere çevirmek istemiş. Türkiye’nin kabul edebileceği bir bölgeyi tespit etmekle işe başlamış. Tespit edilen bölgede, Keşan olarak karşımıza çıkıyor. Destanın adını da, Keşanlı Ali olarak koyuyorlar. Diğer bir söyleme göre ise, bu bir roman değil, müzikal bir tiyatrodur. Bu tiyatro o kadar beğeni alıyor ki, Lübnan’dan Almanya’ya kadar 300’den fazla gösteri yapılıyor. Biz, Keşanlı Ali destanın müzikalini değil, kitabını yazalım dedik. Yunanistan’ın Rodop Dağları‘ndan başlattığımız serüveni, yine Rodop eteklerinde sonlandırdık.”

“Maddi beklentimiz yok”
Kitabından herhangi bir maddi beklentisi olmadığını kaydeden Erol Okutucu sözlerine şöyle devam etti: “Keşan’lı Ali benim yayımlanan yedinci kitabım. Benim diğer kitaplarda olduğu gibi bunda da, herhangi bir maddi beklentim yok. Amacımız, kültürel hayata katkı sağlamaktır. Ayrıca, biz Keşan’da ticareti faaliyetimizi sürdürüyoruz ve bölge insanlarını istihdam ediyoruz. Keşanlılar da, bize sahip çıktılar. Bizim Keşan’a bir vefa borcumuz oluştu. Hizmet anlamında borcumuzu ödemeye çalışıyoruz ama kültürel anlamda ödemek amacıyla, Keşan‘lı Ali adlı kitabımızı yazdık. Türk insanı 6 kişi yılda 1 kitap okurken; gelişmiş ülkelerde 1 kişi yılda 25 kitap okuyor. Kitap okumak insanının ruh ve beyin sağlığına, konuşmasına, başarısına ve çalışmasına etki eden bir durumdur.“

2 haftada yazdığı kitabın editörlüğünü de kendisi yaptı
Editörlüğünü de yaptığı Keşan’lı Ali’nin yazımının yaklaşık 2 haftada tamamlandığını belirten Okutucu, “Benim tüm kitaplarımın yazımı en fazla 2 hafta sürer. Çünkü uzun süreli yazımlardan roman çıkmaz. Uzun süreli yazımlarda kalpten ve iç dünyadan koparsın. Kitap yazarken ara verilirse, o ruhu, duygusallığı ve süreci kaçırırsın. Ama araştırma kitabı ya da tez hazırlamak istenirse, bölüm bölüm yazılır ve bu aylar, yıllar alabilir. Kitapta sıkıntı olan editörlük kısmıdır. Kendi kitaplarımda, editörlüğü ben yapıyorum. Keşanlı, kesme işareti kullanılmaz ve birleşik yazılır. Ama ben Keşan’a vurgu yapmak amacıyla, Keşan’lı Ali şekilde yazdım. Editörler kalıpla bakar, benim ünlediğim ve vurgu yaptığın yerde neyin nereye geleceğini en iyi ben bilirim ve hissederim” şeklinde konuştu.

Basın toplantısının ardından Okutucu, yeni kitabı olan Keşan’lı Ali’yi imzalayarak, basın mensuplarına verdi.