Asayiş

Kesimden kaçan inek ortalığı birbirine kattı

Keşan’da kesim için mezbahaya getirilen inek, ipinden kurtularak kaçtı. Polis, zabıta ve veteriner ekiplerini peşinde koşturan inek atılan 3 uyuşturucu iğne ve 4 saatlik kovalamacanın ardından yakalanabildi.

Sahibi tarafından mezbahaya kesim için getirilen inek, kamyondan indirildiği sırada ipini kopardı. Kaçan inek, daha sonra kendisini mezbaha çevresindeki tarım arazilerine attı. Kendisini yakalamak için peşinden koşanlardan kaçan inek, daha sonra Keşan-Gelibolu karayoluna çıktı. Şehirler arası yolda, demir bariyerlerin arasına giren ve burada sıkışan inek trafiği tehlikeye düşürünce Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine haber verildi.


İhbar üzerine yoz ineğin bulunduğu yere gelen ekipler, trafik akışını kontrollü bir şekilde akması için tedbir aldı; ancak kızgın inek bir türlü sakinleşmeyince, Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne haber verildi. Gelen ekipler ineğe uyuşturucu iğne attı. Atlan iğnenin daha da sinirlendirdiği inek çareyi yine koşarak kaçmakta buldu. İstanbul yoluna doğru kaçmaya başlayan inek, sahibi ile birlikte peşinden tüm ekipleri uzun bir süre koşturdu.


Bu kez şehir içine giren hayvan, daha sonra Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nin arkasında bulunan Keşan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimi’ne yönlendirildi ve ancak burada sıkıştırılabildi.


Yaklaşık 4 saat koşarak yorulan inek burada bir süre dinlenirken, sakinleşmesi için atılan uyuşturucu iğnelerden sonra yine kaçmaya çalıştı; ancak artık hepten yorulan ve uyuşturucu iğnelerin etkisinin vücudunda arttığı inek daha fazla direnemeyerek yere yattı ve sonrasında ekipler tarafından yakalandı.


4 saatlik kovalamacanın ardından bacaklarından iple bağlanarak yakalanan inek, daha sonra kesim için ilk kaçtığı mezbahaya geri götürüldü.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu