Eğitim

Keşan YÇUBYO Müdürü Atakişi: “Keşan’la bütünleşmiş bir okul planlıyoruz”

Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Atakişi, başladığı görevin ardından, Keşan’ın geleceğinin daha iyi noktaya getirme amaçlı vizyon ve misyon planladıklarını okulun öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte sahada daha çok olacaklarını belirtip şehirde bütünleşmeyi tesis edeceklerini söyledi.

Atakişi, Keşan’da daha önce TÜSEM (Trakya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi) Müdürlüğü yaptığı dönemde, bir çok farklı proje ile şehre geldiğini dile getirerek, “Bu sayede esnaflar ve odaların temsilcileri ile tanıştım. Çok güzel bir sinerji oluştu aramızda. Keşan ile ilgili neler yapabiliriz diye konuşurken esnafın özellikle Yunanca kursu talebi oldu. Eğitimin planlamasını yaptık ve ilgili odamızın verdiği destekle de eğitime başladık.” dedi.

Keşan YÇUBYO’nu fakülteye dönük eğitim sistemi haline dönüştürmeyi amaçladıklarının da altını çizen Ahmet Atakişi, “Amacımız Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nu fakülteye dönük eğitim sistemi haline getirmek. Sahada daha çok hizmet veren, öğrencisi ve hocası, Keşan ile bütünleşmiş, Keşan’ın geleceğini daha iyi noktaya getirme şeklinde misyon ve vizyon planlıyoruz. Burada okulumuzun bünyesinde eğitim anlamında ciddi programlar yapmayı düşünüyorum. Liderlikten satış pazarlamaya, iletişime dönük eğitim projelerimiz var. Hem öğrencimize hem Keşan halkımıza dönük seminerlerle hareketlendirmeye çalışacağız. Avrupa Birliği, Trakya Kalkınma Ajansı ve diğer yaptığımız projeler ile ilgili birikimimizi de Keşan için ne yapabiliriz noktasında kullanacağız. Aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız. şeklinde konuştu.

Keşan’da düzenlenen Yunanca kursunun, Keşan’daki esnaflar tarafından ilgi gördüğünü hatırlatan Atakişi, sözlerini şöyle tamamladı; “Keşan’a ve civarına biraz katkımız olursa ne mutlu bize. Müşteri memnuniyeti ve davranış eğitimi aldığında da fark görülecek. Bu tarz eğitimler çok önemli. Esnafın vakti de çok değerli. Bizim burada izlememiz gereken strateji şu olacak; esnafın yoğun çalışma saatleri değil, gece kursları ile yerinde eğitim çok önemli. Yerinde neler yapabiliriz önemli. İyilik ve güzellik katlanarak paylaşıldıkça çoğalıyor. Hedeflerimiz büyük.”

Öte yandan Atakişi’yi ziyaretler de başladı, Atakişi‘ni ilk ziyaret edenler; Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kocaman, Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak ile esnaf odalarının yönetimi oldu. Saat 11.00 sıralarında başlayan ziyarette konuşa Çakmak, Keşan’daki yeni görevinde Atakişi‘ye başarı dileklerini iletti. Prof. Dr. Ahmet Atakişi‘yi, Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası’nın Yunanca kurusuna tanıdıklarını hatırlatan Hüseyin Çakmak, esnaf odaları olarak üniversitenin üreteceği projelere katkıda bulunacaklarını söyledi. Daha sonra konuşan Kocaman da, Yunanca Kursu’nun gerçekleşmesinde emeği bulunanlardan biri olduğunu söylediği Atakişi‘ye Keşan’daki görevinde başarı dileklerini ileterek, esnaf odaları ve üniversite ile her zaman ortak çalışma yapmaya hazır olduklarını söyledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu