Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası’ndan üyelerine “güncel tarife” uyarısı!

Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası’ndan yapılan açıklamada, tarifeleri yenilenen oda üyelerinin,
cezalı duruma düşmemeleri için, güncel fiyat tarifelerini almaları ve işletmelerinde müşterinin göreceği şekilde asmalarının zorunluluğu hatırlatıldı.
Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, oda üyesi; ekmek, pideci, lokantacı, kahveci, köfteci, pastaneci, börekçi, yufkacı, kokoreç, çorba, kebap, hotel, pansiyon, helvacı, birahane, meze tarifelerinin Yönetim Kurulu tarafından yeniden değerlendirildiğini bildirdi.
“Esnafımızın bu zamlar karşısında daha fazla dayanacak gücü kalmamıştır”
Çakmak, yaptığı açıklamada, “Ülkemizin 2024 yılı ekonomik sıkıntıları zam fırtınaları, 2025 yılında da durmak bilmedi. Esnaflarımızın bu zamlar karşısında daha fazla dayanacak gücü kalmamıştır. Bir yıl içinde elektrik, doğalgaz ,su, vergiler, kiralar sigorta ve Bağ-Kur primleri, akaryakıt, giyim, öğrenci masrafları derken, tüm yiyecek içecek gıdalara, et süt, tüp, zamları ayyuka çıktı. Bütün girdilere gelen her türlü zamlara daha fazla dayanacak, direnecek gücü kalmayan esnaflarımız odamıza verdikleri dilekçeler ile yeni fiyat tarifelerinin yeniden güncellenmesini talep etmişlerdir.
Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odamıza üye, ekmek, pideci, lokantacı, kahveci, köfteci, pastaneci, börekçi, yufkacı, kokoreç, çorba, kebap, hotel, pansiyon, helvacı, birahane, meze tarifelerimiz odamız yönetim kurulumuzca değerlendirilmiştir.
Oda yönetim kurulumuz, yeni fiyat tarifelerimizi Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğimize sunmuştur. Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğimizin Yönetim Kurulu, odamızın talep ettiği yeni fiyat tarifelerini uygun görüp oy birliği ile yeni fiyat tarifeleri güncellenmiştir.
Üyelerimiz, cezalı duruma düşmemeleri için, yeni fiyat tarifelerini hemen alıp işletmelerine müşterinin göreceği şekilde asmak zorundadırlar.” ifadelerine yer verdi.