HaberlerKeşan

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan “Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi”nde

Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde Edirne’yi temsil edecek olan asil ve yedek üyelerin seçimi yapıldı.

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ın doğal üye olduğu seçimlerde; Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç ve Edirne Belediye Meclis Üyesi Sergen Kuru, Türkiye Belediyeler Birliği’ne meclis üyesi olarak seçildi.

21 Mayıs 2024 Salı günü, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi üye seçimi toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Toplantı; Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’ın, ilçe belediye başkanlarının, belde belediye başkanlarının ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin mevzuatına göre il belediye başkanlarının Türkiye Belediyeler Birliği’nin doğal üyesi olması nedeniyle Edirne Belediye Başkanı Akın, seçime girmedi.

Gizli oylamayla yapılan ve iki liste arasında geçen seçimde; Cumhuriyet Halk Partisi listesi 114 oy, Adalet ve Kalkınma Partisi listesi ise 67 oy aldı.

Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde Edirne’yi temsil edecek asil üyeler; Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç ve Edirne Belediye Meclis Üyesi Sergen Kuru, yedek üyeler ise Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden ve Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi oldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu