GenelSiyaset

CHP Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır: “Sorunlarla, bir eğitim öğretim yılı daha başladı”

CHP Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır, 2023 – 2024 Eğitim Öğretim yılının sorunlarla başladığını dile getirerek, “İtibardan tasarruf etmeyenler nedense çocukların geleceğinde tasarruf etmeye çalışıyorlar.” dedi.

“Sorunlarla, bir eğitim-öğretim yılı daha başladı.” diyen Çakır, sorunların bir an önce çözülmesini beklediklerini ve sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.
Okulların durumu, eğitim kalitesi ve eğitim sistemini değerlendiren Anıl Çakır, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Keşan’da depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan okullar da var. Bu nedenle bazı okullar ikili öğretime geçti. Bu durum çok sıkıntılı ve 21’inci yüzyılda Türkiye’ye yakışmayan bir durumdur. İtibardan tasarruf etmeyenler nedense çocukların geleceğinden tasarruf etmeye çalışıyorlar. Atama yapılması gereken öğretmen açığı bulunan okullarımız var. Bir an önce bu sorunların çözülmesini hatırlatıyoruz, sorunların takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz.
Ulu Önder ve Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, Eylül 1924’te Samsun’da öğretmenlere hitaben, ‘Eğitimdir ki; bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır veya bir milleti kölelik ve sefalete terk eder.’ diye konuşur.
Bilimsel ve laik, fırsat eşitliğini içeren, öğretmenleri yücelten, kadın- erkek eşitliğine dayalı milli bir eğitim politikasını, kurucusu olduğu cumhuriyetimizin temel özelliklerinden biri kılan Ulu Önder Atatürk, bu alandaki zaferleri, ekonomik zaferlerle birlikte ülkemizin gerçek kurtuluşunu sağlayacak en doğru yol olarak görüyordu.

Oysa, bugün Türkiye’nin beş temel sorununun ilk sırasında eğitim yer alıyor. Eğitim alanındaki yanlış politikalar, öğrenci ve ailelerin daha iyi bir gelecek hayalini yok etmiş durumda. Dünya Ekonomik Forumu’nun yayınladığı ‘Eğitim Kalitesi 2018’ raporuna göre Türkiye 137 ülke arasında 99. sırada yer alıyor. Toplam 98 ülke çocuklarına bugün ülkemiz çocuklarının aldığı eğitimden daha nitelikli bir eğitim sunuyor. Öğrencilerimizin, Uluslararası PİSA değerlendirmeleri, OECD ortalamasının gerisinde bulunuyor.
Türkiye, vakit geçirmeksizin eğitim politikalarını Atatürk ilke ve devrimleri, cumhuriyet değerleri ışığında çağdaş, demokratik, laik, bilimsel ve eşitlik ilkesine dayalı bir anlayışla yeniden yapılandırmalıdır.

Bu bağlamda niteliksiz eğitimin ve beyin göçünün temelinde demokrasi eksikliği ve üretime dayalı olmayan ekonomi politikaları olduğu da unutulmamalıdır.
Geçen yıl birçok öğrenci parklarda, banklarda yattı. Bunların ivedilikle çözülmesi lazım. Ama ne yazık ki iktidar partisi başka şeylerle uğraşıyor. Türkiye’nin temel sorunlarına eğilmeyen bir iktidar partisi görüyoruz. O yüzden yerel seçimle birlikte Türk insanı hak ettiği değeri görmeye başlayacak. Buna öncülük eden de CHP’li kadrolar olacak. Edirne’de ilçeler ve beldelerle beraber merkez dahil olmak üzere 16 belediyenin tamamını biz alacağız. Buna inanıyoruz ve yapacak gücümüz de var. Halkımızdan da bu motivasyonu alıyoruz. Ondan sonra da önümüzdeki ilk genel seçimde sandıkta gereken neyse onu yapacağız
Eğitimin en önemli bileşeni öğretmenlerimiz de yeni eğitim- öğretim yılına büyük sorunlarla birlikte girdiler. Özlük hakları yok edilen, partizan baskılara maruz kalan öğretmenlerimiz, liyakat ve ehliyet esasının kalktığı bürokraside görevlerini ifa edemez hale getirilmişlerdir. Bunca engele rağmen onurla mesleğini icra eden öğretmenlerimize şükran borçluyuz.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimize yeni eğitim yılında başarılar diliyor, 2023-2024 eğitim öğretim döneminin 21. Yüzyılın bilimsel gerçekliğine uygun geçmesini temenni ediyorum.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu