GündemKeşanSiyaset

Seyfi Alp Üzmen, YENİ Parti Edirne İl Başkanlığı’na adaylığını Keşan’da açıkladı

YENİ Parti Edirne İl Başkanlığı’na aday olan Seyfi Alp Üzmen, Keşan’da partililerle buluştu.
Tarım ve üretim sektöründeki ekonomik sıkıntılara dikkat çeken Üzmen; katılımcı yönetim, güçlü örgütlenme ve parti içi demokrasi vurgusu yaptı..

YENİ Parti Edirne İl Başkan adayı Seyfi Alp Üzmen, Keşan İlçe Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda adaylık sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Saat 12.30’da gerçekleştirilen toplantıya YENİ Parti Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır, Edirne İl Yönetim Kurulu Üyesi Ender Mağden, parti yöneticileri ve üyeler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Anıl Çakır, Keşan ilçe kongresinin demokratik bir ortamda tamamlandığını belirterek Üzmen’e il başkanlığı yarışında başarılar diledi.

Üreticilerin sorunlarını gündeme taşıdı

Keşan’ın tarım, ticaret ve madencilik açısından önemli bir konumda bulunduğunu belirten Üzmen, özellikle çiftçilerin artan üretim maliyetleri karşısında zorlandığını söyledi.

Mazot fiyatlarındaki yükselişe rağmen buğday, ayçiçeği ve çeltik fiyatlarının üreticilerin beklentilerini karşılamadığını ifade eden Üzmen, çiftçi, esnaf ve madencilerin sorunlarını ilgili bakanlıklar ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde gündeme getirmek için çalışacaklarını belirtti.

“İlçeler yönetimde söz sahibi olmalı”

İl başkanı seçilmesi halinde katılımcı bir yönetim oluşturmayı hedeflediğini söyleyen Üzmen, 28 kişilik il yönetiminin belirlenmesinde ilçelerin nüfus ve üye sayılarının dikkate alınmasını önerdi.

İlçelerin yönetim kadrosunun oluşumunda söz sahibi olmasını istediklerini belirten Üzmen, 15-20 günlük aralıklarla teşkilat ziyaretleri gerçekleştirmeyi, üyelere yönelik eğitim çalışmaları düzenlemeyi ve vatandaşlarla iletişimi güçlendirmeyi planladıklarını anlattı.

İki yıllık görev süresini verimli değerlendirmek istediğini ifade eden Üzmen, gelecekte il başkanlığı görevini üstlenebilecek genç siyasetçilerin yetişmesine de katkı sağlamayı amaçladığını kaydetti.

Birlik ve beraberlik mesajı verdi

Konuşmasında Cumhuriyet, demokrasi ve millet iradesine vurgu yapan Üzmen, kadınların, gençlerin ve emekçilerin siyasette daha etkin yer almasını istediklerini söyledi.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın geçmişte ilçeye sunduğu hizmetlerden de söz ederek kendisine teşekkür eden Üzmen, yeni dönemde parti içindeki birlikteliği koruyarak örgütlenmeyi büyütmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Keşanlı partililerden imza desteği

Toplantının sonunda il başkanlığı adaylığı için gerekli imzaların toplanması konusunda partililerden destek isteyen Seyfi Alp Üzmen, katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Toplantıya katılan bazı partililer, Üzmen’in adaylığına imza vererek desteklerini açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu