GündemKeşan

Keşan’a fakülte için gözler Cumhurbaşkanlığı onayında

Keşan’a fakülte açılması yönünde Trakya Üniversitesi Senatosu tarafından alınan kararın Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanarak Cumhurbaşkanlığına gönderildiği açıklandı. Keşan Kent Konseyi, süreçte gelinen aşama nedeniyle daha önce kararlaştırılan imza kampanyası ve Ankara ziyaretinin geçici olarak ertelendiğini duyurdu..

Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu, ilçeye fakülte kazandırılması ve üniversite öğrencilerinin barınma olanaklarının geliştirilmesine yönelik çalışmalar hakkında 12 Ekim 2026 tarihinde yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Keşan’a fakülte açılmasına ilişkin kararın YÖK tarafından onaylandığı ve Cumhurbaşkanlığına sevk edildiği belirtilerek, sürecin tamamlanması için Cumhurbaşkanlığı onayı ile kararın Resmî Gazete’de yayımlanmasının beklendiği ifade edildi.

İmza kampanyası ve Ankara ziyareti ertelendi

Keşan Kent Konseyi öncülüğünde, ilçedeki oda, dernek, sendika ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla 26 Ağustos 2026 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda, yükseköğretim alanındaki ihtiyaçların karşılanması amacıyla ortak hareket edilmesi kararlaştırılmıştı.

Toplantıda, Keşan’a fakülte açılması kararının YÖK tarafından onaylanması için dilekçe kampanyası düzenlenmesi ve öğrenci yurtlarının kapasitesinin artırılması taleplerini iletmek üzere Ankara’ya bir heyet gönderilmesi yönünde karar alınmıştı.

Kent Konseyi, fakülte kararının YÖK onayından geçerek Cumhurbaşkanlığına gönderilmesinin ardından, planlanan imza kampanyası ve Ankara ziyaretinin geçici olarak ertelendiğini bildirdi.

Açıklamada, bu kararın çalışmaların durdurulduğu anlamına gelmediği, resmî sürecin sonuçlanmasının beklendiği vurgulandı.

Yurt kapasitesinin 1.000 kişiye çıkarılması hedefleniyor

Kent Konseyi’nin gündemindeki bir diğer önemli konu ise Keşan’daki üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacı.

26 Ağustos’taki toplantıda, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait mevcut 550 kişilik yurt kapasitesinin 1.000 kişiye yükseltilmesi ve yurdun yanına akademisyenler için misafirhane yapılması talepleri de gündeme alınmıştı.

Kent Konseyi, yurt kapasitesinin artırılması ve akademisyen misafirhanesi yapılmasına ilişkin resmî girişimlerin, fakülte kararının Resmî Gazete’de yayımlanmasının ardından yeniden başlatılacağını açıkladı.

550 kişilik kız öğrenci yurdu ihale aşamasında

Açıklamada, öğrenci barınma olanaklarına ilişkin bir başka gelişmeye de yer verildi.

Mevcut planlamalar kapsamında 550 kişilik kız öğrenci yurdunun yapımının ihale aşamasına geldiği bildirildi.

Kent Konseyi, fakülte sürecinde herhangi bir aksama veya duraksama bulunmadığını, yalnızca resmî işlemlerin tamamlanmasının beklendiğini belirtti.

“Ortak mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor”

Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu, ilçeye fakülte kazandırılması ve yükseköğretim altyapısının güçlendirilmesi konusunda ortak çalışmaların sürdürüleceğini vurguladı.

Açıklamada, fakülte kararının Resmî Gazete’de yayımlanmasının ardından ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileriyle birlikte gerekli girişimlere devam edileceği ifade edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu