GündemKeşanTARİHTürkiye

Çanakkale’ye yürüyen 57’nci Alay korteji Keşan’a ulaştı

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 57’nci Alay Vefa Yürüyüşü kapsamında Tekirdağ’dan yola çıkan gönüllü grup, Keşan’a ulaştı.

Gaziler, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan 57 kişilik kortej, 18 Mart’ta Çanakkale’de gerçekleştirilecek törene katılmak üzere yaklaşık 235 kilometrelik yürüyüş için iki gün önce Tekirdağ Valiliği önünden hareket etti.

Ellerinde Türk bayraklı flamalar ve çeşitli pankartlarla yürüyüşlerini sürdüren grup, dün akşam saatlerinde Keşan’a giriş yaptı. Kortej, kentte vatandaşlar tarafından karşılanırken, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi mevkisinde yürüyüşe 27’nci Alay ve 15’inci Hava Bölüğü’nü temsilen katılan yürüyüşçüler de dahil oldu.

57’nci Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Yılmaz, yürüyüşün bu yıl 16’ncı kez gerçekleştirildiğini belirterek, Çanakkale ruhunu ve 57’nci Alay’ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bu yürüyüşü düzenlediklerini söyledi.

Yılmaz, bu yılki yürüyüşün temasının “bayrak” olduğunu ifade ederek, Çanakkale’de verilen mücadelenin ve şehitlerin fedakârlığının unutulmaması gerektiğini vurguladı.

27’nci Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hakan Eşme de, Keşan’da 57’nci Alay yürüyüşçüleriyle buluşmanın anlamlı olduğunu belirterek, Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) olarak uzun yıllardır bu yürüyüşe katılmaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

Keşan Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej halinde yürüyen grup, geceyi ilçede geçirdi. Yürüyüşçüler, bugün sabah saatlerinde Alparslan Türkeş Meydanı’ndan yeniden yola çıkarak Çanakkale’ye doğru yürüyüşlerine devam etti.

Reklam

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu