
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Keşan’da törenler, gösteriler ve çocuk şenliği ile kutlanacak..
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Keşan’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Kutlamalar, 23 Nisan 2026 Perşembe günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek resmi törenle başlayacak. Törende, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sercan Kemik tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak, ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak.
Program, saat 11.00’den itibaren yine Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecek. Buradaki etkinliklerde kutlama mesajları okunacak, öğrenciler adına konuşmalar yapılacak. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın ardından, ortaokullar arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan öğrenci eserini seslendirecek.
Kutlama programı kapsamında halk oyunları gösterileri de yer alacak. Keşan Halk Eğitimi Merkezi Karma Grubu’nun yanı sıra Bulgaristan, Bosna Hersek ve Romanya’dan gelen ekipler sahne alacak. Raşit Efendi İlkokulu öğrencileri de “Ulusal Egemenlik” temalı gösterilerini sunacak. Keşan SODAM Halk Oyunları Ekibi de etkinlikte izleyiciyle buluşacak.
Program, ilkokul ve ortaokullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erecek.
Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde “Çocuk Şenliği”
23 Nisan kutlamaları kapsamında ayrıca çocuklar için şenlik de gerçekleştirilecek. Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde düzenlenecek şenlik, 15.00 ile 18.00 saatleri arasında yapılacak.



