Eğitim

Üniversiteye hazırlanan öğrenciler Batı Koleji’nin TYT provasında sınav heyecanını yaşadı

Keşan Özel Batı Koleji tarafından üniversite adaylarının YKS sınavlarında başarılarını arttırmak ve sınav endişelerini yenmelerini sağlamak hedefiyle, gerçeğe en yakın formattaki TYT (Temel Yeterlilik Testi) deneme sınavında öğrenciler ter döktü.

Geç gelenler alınmadı

Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu’nda saat 10.15’te başlayan sınav provası öncesinde gerçekçiliği artırmak adına, tıpkı ÖSYM’nin mevzuatında olduğu gibi binaya giren öğrenciler tek tek arandı. Sınav binasının kapıları 10.00 itibariyle kapanırken, sınavın başlayacağı belirtilen saatten sonra gelenler ise alınmadı.
Sınıflarda tek sıra halinde oturan 300 kadar öğrenci, 50 öğretmenin gözetimi altında sorularını çözdü.

“Yapılan hataları çalışacağız”

Sınav saat 13.00 itibarıyla sona ererken, uygulama hakkında bilgi veren Keşan Özel Batı Koleji Kurucu Müdürü Mahmut Kaymaz, 12. sınıfların YKS provası hakkında, “Bu sınavı yapma amacımız; kendi hayatları için önemli olan bu sınava ilk defa girecek öğrencilerimize, sınav öncesinde bir ön hazırlık yapmaktı. Sınav öncesi ve sınav sonrasında karşılarına çıkabilecek olumsuzluklara karşı tedbir alabilme adına bu sınavı 300’e yakın öğrenciyle gerçekleştirdik. Katılan öğrencilerimiz sınava daha önceki deneme sınavlarından daha yoğun ilgi ve dikkatli olarak soruları çözdüler. Bugünden sonra da öğrencilerimizin sınavda yapmış oldukları hataları göz önünde bulundurarak okulumuzda ve kursumuzda rehberlik servisi ile çalışma gerçekleştireceğiz.” derken sınavın tekrarını da kurumlarda ve diğer okullar ile birlikte yapmayı planladıklarını kaydetti.

Sınavdan çıkan öğrenciler ise sınavın verimli geçtiğini, gerçek atmosferde soru çözmenin de güzel bir deneyim olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

“Sınav simülasyonu”

“Sınavdaki heyecanımı yenebildiğimi düşünüyorum; çünkü sınav anında anksiyete yaşayan bir öğrenciyim. Sınav anında çok stres yaşıyorum. Normalde çalışmalarını güzel yapan birisiyim; ama sınav anında kontrolümü kaybediyorum. Bu durumdan da çok rahatsızım, bunu yenmek için de çeşitli yöntemeler geliştirmeye çalışıyorum. Bu sınavın başında da kontrolümü kaybettim; ama kendimi sakinleştirmeye çalıştım. Güzel bir ortamdı. Sıra aralarında dolaşan öğretenlerle güzel bir sınav simülasyonu oldu benim için. “

“Çalışmalarıma yön vereceğim”

“Girdiğimiz sınav bizim için iyi bir tecrübe oldu. Pandemi zamanında yaptığım çalışmaların ne kadar yeterli olup olmadığını iyi bir şekilde tecrübe ettim. Çalışmalarıma bundan sonra da bu şekilde yön vereceğim. Bu atmosfer için Batı Eğitim Kurumları’na teşekkür ederim.”

“Keşan’da bu şekilde bir sınav uygulaması olmadı”

“Pandemi öncesi ve sonrası olarak iki koşulda da sınavları görmüş bulunmaktayım. Bu sınav bize gerçek bir sınav heyecanı yaşattı. Bildiğim kadarıyla Keşan’da bu şekilde bir sınav uygulaması olmadı, bunun düşünülmesi gerek. Bize bu imkanı sunduğu için Batı Eğitim Kurumlarına teşekkür ederim”


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu