Haberler

Trakya’da kurak geçen sezonu değerlendiren Aksal, destekleme ödemelerinin de başladığını söyledi

AK Parti Edirne Milletvekili ve MKYK Üyesi Dr. Fatma Aksal, 23 Ocak 2020’de basına yaptığı açıklamada, yılın kurak geçmesiyle daha da önem kazanan sulama projelerindeki son durum hakkında bilgi verdi
“Kurak bir sezon geçiriyoruz” diyen Aksal, şunları söyledi: “Kurak bir sezon geçiriyoruz. Fakat bunu yaşasak da yaşamasak da biz sulama projelerimizin bir an önce bitmesini istiyor ve bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Nereden nereye geldiğimize dönüp bir bakın. Edirne, DSİ’den en çok yatırım alan illerin başında geliyor. Hamzadere Barajı’nda yüzde 77’lere getirdik. Çakmak Barajı’nda geldiğimiz nokta belli. Sayamayacağım kadar göletimiz var. <Biz bir tarım ülkesiyiz> diyorsak toprağı su ile buluşturmak çok çok önemli. Bunun bilincindeyiz. Bu yılki kurak sezon bizi de üzüyor. Bölgemize kış biraz geç geliyor. Umarım bölgemiz bir an önce yağışlarına kavuşur. Projelerimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz.”

2018 Yılı İkinci Dönem Buzağı Destekleme ve 2019 Üretim Sezonu Hububat Fark Ödemeleri ay sonuna kadar üreticilerin hesaplarına yatacak.

Bölgede, çiftçinin ödenmesi için gün beklediği bazı desteklemeler ile ilgili olarak da açıklamada bulunan Aksal
“2018 Yılı İkinci Dönem Buzağı Destekleme ve 2019 Üretim Sezonu Hububat Fark Ödemeleri ay sonuna kadar yapılacak. 2018 Yılı İkinci Dönem Buzağı Destekleme ödemeleri; TC kimlik numarasının son hanesi 0 ve 2 olanlara 24 Ocak 2020, 4, 6 ve 8 olanlara ise 31 Ocak 2020 tarihinde, saat 18.00’den itibaren yetiştiricilerimizin hesaplarına yapılacak.
2019 Üretim Sezonu Hububat Fark Ödemesi kapsamındaki 1. ödemeler de, TC kimlik numarasının son hanesi 0 ve 2 olanlara 24 Ocak 2020, 4, 6 ve 8 olanlara ise 31 Ocak 2020 tarihinde, saat 18.00’den itibaren çiftçilerimizin hesaplarına yapılacak.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu