Ekonomi

Pandemiden etkilenen imalatçı işletmeler için destek programının kapsamı genişletildi

Pandemiden etkilenen imalatçı işletmeler için Yeni Dönem Hızlı Destek Programı ikinci başvurusunda, koşullarda değişiklik yapılarak destek programının kapsamı genişletildi. Konuyla ilgili Keşan Ticaret ve Sanayi Odası KOSGEB Temsilcisi Kadir Can Tunç yazılı bir açıklama yaptı.

‘’Başvurular  9 Temmuz’a Kadar Devam Edecek’’

Yeni Dönem Hızlı Destek Programının ikinci başvuru döneminin  9 Temmuz’a kadar devam edeceğini belirten Keşan TSO KOSGEB Temsilcisi Kadir Can Tunç, ‘’ İmalatçı, Mikro ve Küçük İşletmelere yönelik hızlı kredi ve destek programımızın ikincisi ile tekrardan  yerel işletmelerimizin, üyelerimizin yanında olmaya devan ediyoruz. Mayıs Ayı’nın ilk  haftasında açıklamış olduğumuz ve 21 Mayısta  başvuruları son bulan imalatçılara yönelik hızlı kredi destek programımızın ikincisi olan bu programımız 21 Haziran tarihinde başladı ve 9 Temmuz 2021 tarihine kadar devam edecek. Başvurular  E-Devlet üzerinden yapılacak.’’

‘’Üretici İşletmelerimizin Hepsi Yararlanabilir’’

Tunç açıklamasının devamında, ‘’İlave olarak devamı niteliğinde açıklanan bu ikinci kredi destek programımızın ilkinden ayrılan bir çok özeliği var. Özellikle şunu belirtmek isteriz, ilk yayınlanan destek programında sadece bilanço esasına tabi defterler, bilanço esasına tabi işletmeler bundan yararlanabiliyordu. Şimdi ise üretici olan tüm yerel işletmelerimiz herhangi bir defter  ya da muhasebesel ayrım gözetmeksizin tüm üretici işletmelerimiz bunlardan yararlanabilmektedir. Bu önemli bir husus.  İkinci kredi desteğimizin birincisinden ayrılan ve bir çok kişiye avantaj sağlayacak bu farklılığı özellikle belirtmek isterim. Onun harici tekrardan limitlerimiz 30 Bin TL ve 75 Bin TL olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. İşletmelerin kapasitelerine göre bu limitler değişiklik göstermektedir. Kredilerimiz faizsiz olmak üzere toplamda birer yıl ödemesiz olacak şekilde başlamakta ve faizsiz olarak anlaşmalı bankalar üzerinden yapılmaktadır. Başvurular ise  tamamen hepsi elektronik olarak E-Devlet sistemi üzerinden işletme sahiplerinin  T.C. Kimlik Numaraları ve E-Devlet şifreleri ile sistemden giriş yapılarak yapılmaktadır. Konu ile ilgili bilgi almak ve danışmak isteyen herkesi hizmet binamızda ki KOSGEB Temsilciliğimize bekleriz. Bu Kredi Destek Programımızın  birincisinde üretici işletmelerimize, toplamda 700 Bin TL’nin üzerinde faizsiz kredi desteğinden yararlandırdık. Üretici işletmelerimize ikinci ve devamı niteliğinde ki mikro ve küçük işletmelere yönelik hızlı destek programında da yine ilk yararlanılan rakamın daha üstündeki finansmanı bölgemize kazandırmayı amaçlıyoruz. Keşan-İpsala-Enez Bölgelerimizde katma değer yaratıp, ekonomik anlamda bu zor dönmede geçişi kolaylaştıracak çalışmalarımıza devam ediyoruz.’’ Dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu