Haberler

Keşanspor Kulüp Başkanı Nehir Gergin ile marka tescili ve kurumsallaşma sürecini konuştuk

Keşanspor Başkanı Nehir Gergin, kulüp isminin tescillenmesi ile devam eden markalaşma ve kurumsallaşma sürecini değerlendirdi. Keşanspor Store yanında yeni proje çalışmalarının da devam ettiğini dile getiren Gergin, marka tescil belgesinin alınması için “Keşanspor ismini güvence altına aldık” dedi.

61 yıl önce kurulan Keşanspor’un marka tescili geçtiğimiz günlerde yapıldı ve Keşanspor, markalaşma yolunda büyük bir adım atmış oldu. Marka tescilinin Keşanspor ismini güvence altına alındığını belirten, Keşanspor Kulübü Başkanı Nehir Gergin, kurumsallaşma çalışmaları için şu ifadeleri kullandı: “Göreve geldiğimiz ilk günlerde Keşanspor Derneği ile birlikte Keşanspor İktisadi İşletmesi’ni kurmuştuk yani bu bir limited şirket. Keşanspor’u şirketleştirelim, kurumsallaştıralım, ticari ayağını dernek üzerinden değil de şirket üzerinden yapmak istedik ve Keşanspor Store‘u açarak ürünleri taraftarlarımızla buluşturduk. İlk zamanlarda ilgi güzeldi fakat pandemiyle birlikte tüm sektörlerde olduğu gibi biz de satışlar da düşüş yaşadık. Virüsün şartları daha ağırlaştırmasından dolayı da faaliyetlerimize bir süre ara verdik. Keşanspor iktisadi anlamda sadece store yapmadı. Düğün salonu da kiralandı.

“Uzun bir süreçten geçildi”

1 yıldan uzun bir süre önce başlayan marka tescili süreci hakkında bilgi veren Gergin, Keşanspor’un ticari faaliyetlerde kullandığı markası yine Keşanspor’un kendi adı. Marka ticari olarak kullanılacağı için tescillenmesi ve sinai, hukuki haklarının alınması gerekiyordu. Bizler kendi işletmelerimizde gösterdiğimiz hassasiyeti Keşanspor için de göstererek markayı tescil ettirdik. Şirketler ticari işletmeler olduğu için ve bizden sonra gelecek yönetimlerin şirketi kapatmak isteyebileceği de düşünülerek marka tescili Keşanspor Derneği üzerine yapıldı. İlerleyen günlerde virüsü geride bırakacağımızı umut ederek hazırlıklarımızı yapıyoruz. Tescil başvurusu kısa bir süreç değil, yaklaşık 1 yıl oldu başvuruyu yapalı. Marka, Patent enstitüsünün incelemeleri neticesinde iki kez askıya çıkarılıyor ve itiraz gelmezse tescil gerçekleşiyor” dedi.

“Keşanspor ismini güvence altına almış olduk”

Önceki yıllarda Keşanspor 1959 ismini taşıyan bir kulübün olduğunu ve onun da Keşanspor’un önünü açmak için liglerlerden çekidiğini ve bundan dolayı teşekkür ettiğini ifade eden Gergin, “Buna benzer kulüplerin ilerleyen yıllarda Keşanspor adını kullanmaları konusunda sorun yaşamamak adına marka tescili işimizi kolaylaştıracak. Öz Keşanspor, Hakiki Keşanspor kurulamasın diye de biz Keşanspor’u garantiye almış olduk. Dernek statüsünde kurulabilirler ama o derneğin ticari faaliyetini Keşanspor adı ile gerçekleştirmesi mümkün olmuyor. Yani bir atkı bile bastırsa Keşanspor ibaresi içinde geçtiği için başına ya da sonuna bir ekleme yaparak bunun satışını yapması mümkün olmuyor. Ticari anlamda da tescil önemli. Keşanspor ismini güvence altına almış oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Keşan Store

Öte yandan Keşanspor Store’un yanında, Keşan’ın tümünü içine alan bir oluşumun da müjdesini veren Gergin, Keşan Store, Keşan’ı ziyaret eden yerli – yabancı turistlerin uğradıklarında Keşan’ı temsil eden hediyelik ürünleri de içinde bulabilecekleri bir yapı olsun istedik. Hayal ettiklerimizin bir kısmına virüs engel oldu. Önümüzdeki aylarda, yıllarda Keşan Store’u, Keşanspor Store artı, Keşan’a dair ürünlerle zenginleştirerek bir nokta çıkarmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Keşanspor Düğün Salonu

Keşanspor’a gelir kazandırmak için ürün satışlarının yanında geçtiğimiz günlerde Keşan Belediyesi’nden kiralanarak, kaynak yaratmak adına işletilmesine başlanacak olan Keşanspor Düğün Salonu hakkında konuşan Keşanspor Kulübü Başkanı Nehir Gergin, “Keşanspor düğün salonu herkesin yıllardır Keşanspor’un olarak bildiği ve yıllarca Keşanspor’a belediye tarafından tahsis edilerek herhangi bir bedel alınmaksızın Keşanspor’un belediyeye bir armağanı demek mümkün. Keşanspor pasif hale geçirildikten sonra düğün salonunun tahsisi de sonlanmış ve belediye tarafından ihaleye çıkarılmıştı. Bir müteşebbis arkadaşımız ihaleyi alarak burayı işletmeye başlamıştı. İşletmenin kira süresi doldu ve biz de kulübü olarak tekrar tarafımıza tahsis edilmesi konusunda girişimde bulunduk. Tahsisler konusu son yıllarda devletimiz tarafından pek kabul görmüyor. Tahsis mümkün fakat farklı amaçlara hizmet etme noktasında kullanıldığı için devletimiz pek taraf değil. Belediye meclisimizin yaptığı istişareler sonucunda buranın kiralanması doğrultusunda karar verdi. İhale yapıldı. İhaleye girdik. 80 bin TL yıllık bedelle ihaleyi Keşanspor Kulübü İktisadi İşletmesi olarak aldık. Düğünler yapılamıyor ama ilkbahar ile birlikte virüsün azalacağı ya da biteceği yönünde umutluyuz. Yaza orada tekrar düğünlerin yapılacağına inanıyoruz. Keşanspor Düğün Salonu’nun işletmesi artık Keşanspor’dadır. Kira ve giderleri çıkardıktan sonra geriye kalan geliri Keşanspor için kullanacağız. Çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Keşanspor Halı Sahası

Son olarak, yeni projelerin çalışmalarının devam ettiğini belirten Gergin, şu anda atıl vaziyette duran Keşanspor Halı Sahası için ise, “Geçmişte Özgün Yapı‘nın ve şu anki itfaiyenin arka tarafında bir Keşanspor halı sahası vardı. Şu anki imar planlarına göre oradan bir yol geçtiğini biliyoruz. Orayı tekrar yaparsak ileride yol geçeceğini de göz önünde bulundurmak gerekecek. Orada ya da farklı bir yerde bir halı saha işletmesini de hayata geçirmek istiyoruz.” diyerek iktisadi anlamda Keşanspor’a kaynak yaratıp para kazandıracak planlarının olduğunu söyledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu