Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. Oturumu gerçekleştirildi
Keşan Belediyesi’nin Kasım Ayı Meclis Toplantısının 2. oturumu, 23 Kasım 2020 Pazartesi günü gerçekleştirildi. Saat 15.00’te başlayan toplantı, Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında yapıldı.
Toplantıyı açan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, alınacak kararların bölge için hayırlı olması temennisinde bulundu.
Toplantıda ilk olarak 1. Oturumda Meclis üyelerine dağıtılan performans programı ele alındı. Meclis oy birliği ile Keşan Belediyesi’nin 2021 Yılı Performans Programı’nı kabul etti.

Toplantıda daha sonra 1. Oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 2021 Yılı bütçesi görüşüldü. Bütçe hakkında Mali Hizmetler Müdürü Levent Keçimen, Meclis’e bilgi verdi.
Keçimen, 2021 yılı Gelir Bütçesinin toplamının 169.900.000, gider bütçesinin de 222.900.000 TL olarak tespit edildiğini ifade etti. 2021 Yılı bütçesi oybirliği ile kabul edildi.
Keşan Belediyesi tarafından 2021 yılında uygulanacak vergi harç ve ücret tarifelerinin görüşülerek karara bağlanması maddesi ise oybirliği ile Aralık Ayı Meclis Toplantısı’na bırakıldı.
Meclis, Türk Dünyası Belediyeler Birliğine üye olunması maddesini oybirliği ile kabul etti.
Meclis, Keşan (Edirne) Doğu Bölgesi 4.Etap İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planlarının 3194 Sayılı İmar Kanununun 18.madde uygulaması esnasında DOP (Düzenleme Ortaklık Payı) oranının yasal sınır olan %45’i aştığının görülmesi sebebiyle söz konusu 4. etap planda ilave konut alanının açılmasına ilişkin plan değişikliğini, vatandaş ve Keşan lehine olumlu şekilde düzenleyerek oybirliği ile kabul etti.
Toplantıda, İspat Cami Mahallesi Trafik Sokak No:9 adresinde bulunan 607 ada 41 parselde bulunan yerin içkili yerler bölgesine alınması maddesi İçkili Yerler Komisyonu’nun olumsuz raporu doğrultusunda oybirliği ile reddedildi.

Helvacıoğlu, pazaryeri projeleri hakkında bilgi verdi
Toplantıda ele alınan maddeler sonrası, Mustafa Helvacıoğlu tarafından; Çok Amaçlı Pazaryeri üstünün kapatılması için hazırlatılan 3 adet avam projeden arasından İmar Komisyonunca uygun görülerek kabul edilen çalışmayla ilgili Belediye Meclisine görseller eşliğinde bilgi verildi.
Helvacıoğlu, pazaryerinin üzerinin kapatılması konusunda titiz bir çalışma yürütüldüğünü ifade ederek, Meclis’in ortak kararıyla Keşan’ın en önemli sorunlarından birinin daha çözüme kavuşturulacağını ve gelinen aşamalarla ilgili yine Meclis’in bilgilendirmelerinin süreceğini aktardı.
Toplantıda daha sonra Keşan Kent Konseyi‘nin ilçede depreme hazırlık yapılmasıyla ilgili önerileriyle ilgili görüşmelere geçildi.
Aralık Ayı Meclis Toplantısı 3 Aralık 2020 Perşembe günü gerçekleştirilecek ve saat 15.00’te başlayacak
Keşan’da Afet Acil Durum Yönetim Merkezi Kurulma kararı alındı
Keşan Kent Konseyi, KEDAK ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve İtfaiye ile koordineli şekilde çalışma yürüttüklerini kaydeden Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “İzmir Depremi ile deprem gerçeği bir kez daha önümüzde. Ülkemiz bir deprem bölgesi ve buna uygun çalışmalar yapmalıyız. Sadece Keşan Belediyesi değil, STK’lar ve devletin tüm kurumları dahil ortak bir çalışma yürütmeliyiz. Keşan’da ilk etapta 3 yıllık bir çalışma yapılmasını planlıyoruz. Deprem anı ve sonrası konusunda uygulamalı tatbikatlar yapmalı ve afetlere her an hazır olmalıyız. Afet bilincini Keşan Belediyesi ile daha ileri taşımalıyız. Deprem her an kapıda, belki yarın, belki öbür gün, belki 3 yıl sonra. Ama her zaman kapıda. Depremler sırasında en azından ilk etapta tüm yerleşim birimleri kendi yağları ile kavrulacak. Eğitimleri, malzemeleri ve koordineli bir çalışma şekliyle Keşan’da her an hazır bir kriz merkezi oluşturacağız. Depreme hazırlık açısından da yapı durumu ile ilgili olarak da bina tespitleri yapmalıyız. Bunu belediye olarak yapacağız.” dedi.

Toplantıda daha sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Altındal Meclis’e bilgi verdi.
Altındal, AFAD’ın ayni ve nakdi yardım toplamaktan afet anında gereken tüm aşamalardan sorumlu olduğunun altını çizerek başladığı konuşmasında şunlara yer verdi: “Afet, tek kamu kurumunun baş edebileceği bir iş değildir. Ortak işbirliği gerekli. Barınma, çadır, yemek, kepçe gibi organize hareket edilmesi gereken durumlar var. 72 saat yerel kaynaklarla afeti göğüslememiz gerekiyor. Keşan için önemli bir karar aldık. Keşan’ın Edirne’ye uzaklığı, nüfus yoğunluğu ve konumunu ele alarak normalde il merkezlerinde kurulan Keşan’da Afet Acil Durum Yönetim Merkezi kurma kararı aldık. Bununla ilgili Edirne Valiliğimizden de onay aldık. Bu merkez 24 saat esasına göre çalışacak. STK’lar, gönüllüler ile işbirliği ile çalışacağız. 3 yıllık bir plan dahilinde çalışma yürüteceğiz. 100 kişilik bir ekip kurulması planlanıyor 3 yıl içinde. Afet, deprem ve kurtarma bilincini oluşturmalıyız. Afet anında, depremde; kalabalıklardan çok teknik ve bilgili personele ihtiyaç var. Fay hattına çok yakınız. İzmir depreminde ve son afetlerde olumsuz bir çok durum ile karşılaştık. Binaların alt katlarını iş yerine dönüştürmek için ne olur kolonları kesmeyin, üst katlardakiler ne olur kesilmesine müsaade etmeyin. Meclis’e davetiniz için çok teşekkürler, her zaman işbirliği içinde çalışacağız.”
Helvacıoğlu, Altındal’a verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti ve koordineli şekilde çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.