Genel

Kantar: “Yaşananlardan hiç mi tecrübe sahibi olmadık?”

Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar yıkım sürecine giren ve geçtiğimiz günlerde boşaltılan İnönü İlkokulu’nun durumu ve öğrencilerin eğitimi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yıkımı bekleyen okul binasının yağma olaylarına sahne olmaya başlamasından dolayı tedirginliğini dile getiren Kantar, “Daha önce yaşananlardan hiç mi tecrübe sahibi olmadık?” diye sordu.

“Yaşananlardan sonra hiç mi tecrübe sahibi olmadık?”

İnönü İlkokulu’nun yıkılacak olması nedeniyle, içinin boşaltıldığını ve 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin Kurtuluş İlkokulu’na yönlendirildiğini belirten Kantar, artık adı yağma ve hırsızlıklarla anılmaya başlayan okul binası için “Okulun yıkılıp yerine yenisinin yapılacağını biliyorduk. Niye ihale yapılmadan ve gerekli önlemler alınmadan açıklama yapıldı. Bir çok kişi okulda yapılan hırsızlıklardan şikayetçi. Niye şikayetçi oluyorlar ki, bunu da anlamış değilim. Yıllar önce hal binası yıkılırken biz bu hatayı yaptık, aynı hatayı eski belediye binası yıkılırken yaptık. Bu yaşananlardan sonra hiç mi tecrübe sahibi olmadık? Dolayısıyla güvenlik tedbiri alınır, hırsızlık ve yağmalanmanın önüne geçilir.” diyerek daha önce de yaşanan olumsuz manzaların tekrar yaşanmaması adına önlem alınması gerektiğini kaydetti.

“Sadece Yenimescit Mahallesi öğrencilerinin devam etmesi düşündürücü”

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her çocuğun istediği her okulda okuma hakkına sahip olduğunu belirten Kantar, “Gelir düzeyi düşük olan öğrencileri bir ve iki okulda toplamak doğru değildir. Babalarının geliri düşük olan çocuklar ile kendi çocuklarını okutmak istemeyen ekonomik durumu iyi olan veliler çocuklarını özel okullara gönderebilir. Mahalle sınırlarımız içerisinde olmayıp, Yukarı Zaferiye Mahallesi, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ve hatta Cumhuriyet Mahallesi’nin de sınırları içinde olan mahallerdeki çocuklar bu okullara gelmiyor. Sadece Yenimescit Mahallesi öğrencilerinin devam etmesi düşündürücüdür.” dedi.
Fikret Kantar sözlerini şöyle sürdürdü: “Okul yıkılıyor yerine ana okulu kreş ve iki kademeli okul yapılması aynı zamanda yatılı olmasının bir anlamı yok. Çünkü mevsimlik işçilerimiz çalışmaya gittikleri yerde misafir olarak okuluna devam ediyor. Yatılı olmasına gerek yok. Okullar, devlet okuludur.”

“Nasıl önlem alınacak?”

Fikret Kantar sözlerini öğrencilerin okul yolunda yaşadıkları tehlikelere değinerek tamamladı: “Çocuklarımızın Atatürk İlkokulu’na alınmasıyla birlikte, okulların sabahçı ve öğlenci diye ayrılacağını düşündük. Ancak, anaokulu, 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin saat 07.00’de karanlıkta okula gitmesi zor olacak. Yaşadığımız mahallede istenmeyen olayların olduğu bir yerdir. Okula göndereceğimiz çocuklar, 5-6 yaşındadır. Bunlara nasıl önlem alınacak? Bu konuda da, gerekli düzenlemenin yapılmasını bekliyoruz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu