Genel

Eşyanın ömrü uzuyor! Yılların izini taşıyan eskiler, ileri dönüşüm atölyesinde yeniden hayat buluyor

Keşan Belediyesi tarafından oluşturulan ‘İleri Dönüşüm’ Atölyesi’nde ömrünü tamamlamış eşyalar yeniden hayat buluyor. Atölye sorumlusu Üzeyir Şen tarafından yeniden kullanılabilir formlarına dönüşen eşyalar, yakın zamanda korku parkında görücüye çıkacak, açık artırma ile satılıp dernekle maddi kaynak yaratacaklar.

Salı Pazarı’nda bulunan Keşan Belediyesi İleri Dönüşüm Atölyesi’nde düzenlenen kahvaltı ile hem 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı hem de atölyede gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

Programa, Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Andaç Gedik ile Keşanlı basın mensupları katıldı.

“Eğitim  atölyesinde kursiyerlere eğitim verilecek”

Gedik atölyede yapılan çalışmalar hakkında şu bilgilendirmede bulundu: “İleri Dönüşüm Atölyemizin amacı atık malzemelerin şeklinde dönüşüm yaparak bunların katma değere dönüşmesini sağlamak, aynı zamanda oluşturulacak 2 parkta kullanılacak temaları da atölyemizde hazırlayacağız. Ayrıca, oluşturacağımız el sanatları eğitim atölyesinde kursiyerlere eğitim verilecek ve kursiyerlerimiz de burada ürünlerini ortaya koyacaklar. Kahvaltının amacı da, hem ileri dönüşüm atölyemiz hakkında basınımıza bilgi vermek hem de basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak bir farkındalık yaratmaktı. Burada tüm vatandaşlarımıza da basınımız aracılığı ile bir çağrıda bulunarak evlerinizde ve çevrenizdeki atık malzemeleri Salı pazarındaki İleri Dönüşüm Atölyemize teslim etmelerini istiyoruz. Evinizdeki atıkları temalı parklarımızda bir tema olarak karşınızda bulabilirsiniz.”

Gedik’ten sonra İleri Dönüşüm Atölyesi Sorumlusu Üzeyir Şen de çalışmalar hakkında bilgilendirmede konuştu.

 “Kullanılmayan ve atık haldeki malzemeler, yeniden kullanabilir hale dönüştürülüyor”

Kullanılmayan ve atık haldeki malzemeleri İleri Dönüşüm Atölyesi’nde yeniden kullanabilir eşyalar haline dönüştürüldüğünü belirten Şen, “Bizler burada insan hayatında önemsiz yerler taşıyan cam, çerçeve, karton gibi malzemeleri alıp değişik süs ya da kullanılır eşyalar haline getiriyoruz. Burada maliyeti düşük veya sıfır maliyete yakın malzemelerle korku parkı ya da müze için ürünler elde ediyoruz. Çöp kavramı diye bir şey kalmayacak. Çöpe attığımız pet şişeden bir lamba, vazo, saksı ve resim çerçevesi gibi ürünlere çevireceğiz. Daha önemli nokta ise, şişeleri kullanıp ip haline getirerek onlarla örgü yapacağız. Bizim için değersiz ya da yakılacak malzemeler olarak gördüklerimizin üzerinde bizler çalışarak yeni şeyler haline getiriyoruz. Vatandaşlarımızın bize bıraktığı bozuk elektronik eşyaları burada tamir ederek kullanılır hale getirip ihtiyacı olan vatandaşlarımıza teslim ediyoruz.” dedi.  

Kahvaltının ardından atölyede atıklardan yapılan fotoğraf makinası hediyeleri basına hediye edildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu