1982 yılından bu yana Erikli’de işletmecilik yapan Enver Yüksekdağ, Erikli’nin şu an perişan ve terk edilmiş bir harabeye dönüşerek, yok olmaya başladığını ifade etti.
31 Mayıs 2023 Çarşamba günü Keşan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ESTAB (Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği) Meclis Toplantısının dilek ve temenniler bölümünde konuşan Enver Yüksekdağ, Erikli’nin sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
“Erikli yok oluyor”
Erikli’nin bakımsız bırakıldığını ve her geçen gün işlerin kötüye gittiğini vurgulayan Yüksekdağ; “Erikli’yi toparlamak için el birliği ile mücadele etmemiz lazım. Erikli yok oluyor. Bildiğiniz yeşermiş ormanı kesiyoruz. Gelen müşteri kalitesi dahil düşmeye başladı. Normal şartlarda Erikli’nin Keşan’ın bir mahallesi olacak canlılıkta olması lazımdı. Erikli, şu an perişan ve sanki terk edilmiş bir harabe gibi. Ben 1982 yılından beri Erikli’de işletmecilik yapıyorum. Orada 40 senelik bir tecrübem var. Eğer hep birlikte yapılması gerekenleri yaparsak Erikli’yi kalkındırabiliriz. Biz otelciler de fiyatları makul şekilde geri çekersek biraz da olsa toparlanma olur.
Erikli’yi yeniden nasıl canlandırabiliriz? Denizlere gemileri ve uçakları batırdık ama bunları değerlendirmemiz lazım.” dedi.
“Bölgenin canlılık kazanması lazım”
Erikli’de otel işletmeciliğinin yanı sıra inşaat sektörüyle de uğraştığını belirten Enver Yüksekdağ, şunları söyledi: “İnşaat yaptığım dönemlerde daireleri sattığım vatandaşları yemeğe götürerek yöremizi tanıtıyorum. Bunun yanı sıra o insanların eşyalarını Keşan’daki esnaftan almaları için yönlendiriyorum. Müşterilerimin yüzde 40 ila 45’inin eşyalarını Keşanlı esnaftan almalarını sağlıyorum, bunun için çabalıyorum. Pazar günü bile dükkan açtırıp 50 bin liranın üzerinde alışveriş yaptırdığım zamanlar oldu. Ben yöreme bağlı biriyim. Benim amacım bu bölgede canlılık olması. Bu sayede Keşan’a potansiyel kazandırmış oluyoruz.”
Yüksekdağ, Erikli sahilindeki sorunların çözümü için bir araya gelmek gerektiğine vurgu yaptı.