Haberler

Cavit Deniz, siyasilere çağrıda bulundu ve eleştirdi: “Bu durum şehri yönetenlerin eksikliğidir”

Emekli öğretmen ve köşe yazar Cavit Deniz, İspat Cami Mahallesi’nde bulunan Keşan Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi‘nin büyüyen şehrin sınırları içinde kaldığını ve yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı bölgede çeşitli olumsuzluklara yol açtığını söyledi.
Yapının kentsel yaşamla örtüşmediğini söyleyerek, Keşan Belediyesi ve siyasi partileri göre çağıran Deniz, “Yapay gerginlikler ile seçmenin gündemine gelmek yerine, böyle somut sorunları çözmek adına seçmenle görüşün” dedi.

“Devasa depolar, kentsel yaşamla örtüşmüyor”

Kurtuluş Caddesi üzerinde Çamlıkent ve Özgün Yapı Siteleri arasında kalan yaklaşık 11 bin metre kare alan üzerinde kurulu Keşan Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi‘nin zamanla gelişen şehrin içinde kaldığını belirten Cavit Deniz, “Bu depoların sağ tarafında İlçe Tarım Müdürlüğü ve Keşan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlüğü; sol tarafında ise konutlar var. Yaklaşık 5 bin kişinin barındığı bir yaşam alanında devasa depoların olması kentli olmak ile ne kadar örtüşür bunu sorgulamak istiyorum.” dedi. Konunun gündeme alınmasını ve siyasi mecraların konuyla ilgili ne düşündüklerini halka açıklamaları grektiğini belirten Cavit Deniz, “Belediye meclisinde grubu bulunan veya bulunmayan parti üyeleri ve ilçe başkanları ne düşünüyor çok merak ediyorum. Şehir içinde devasa depoların barındırılıyor olmasını nasıl yorumluyorlar?” diye sordu.

“Trafik ve haşere kaynağı”

Özellikle ürün alımları sırasında depoların bölgede yaşanan kargaşaya, doğrudan ve dolaylı olarak çeşitli problemlere yol açtığını belirten köşe yazarı Cavit Deniz, “Bu depoların hububat alım zamanlarında şehir içi trafiğinde yarattığı olumsuzlukları da bir kenara bırakırsak, konutlarda oturan insanların karşılaştıkları haşerelerin barınma ve üreme merkezi olma gerçeğini de düşünürsek mutlaka depolarla ilgili bir karara varılması gerekiyor.” diyerek bölgede yaşayan insanlara bu durumun sirayet ettiğini dile getirdi.

“Sosyal amaçlı kullanılabilir”

Konunun çözümü noktasında başta Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na seslenen Deniz, “Her fırsatta kenti ileri götürdüğünü söyleyen ve markalaştırmaktan bahseden Keşan Belediye Başkanı’nın bu konuda bugüne dek görüş açıklamamış olması da hayli manidardır. Aslında buradan boşalacak olan alan takas yoluyla da temin edilebilir ve ortaklar ürünlerini trafiğe daha uygun alanlarda teslim edebilir ve bunun yanında bu alan değerlendirilebilir.” derken, “Eğer burası boşaltılırsa arkasında yeşil orman olan bir alanda, bir huzur evi burada olabilir. Bir emekli evi yapılabilir. Keşan’daki emeklilerin gelip oturabilecekleri, yürüyüş ve bisiklet yolları ile, parkları ile, torunlarıyla birlikte oynayacakları alanlar yaratılabilir. Yani sosyal amaçlı olarak kullanılabilir. Sosyal amaçlı kullanılan bir alana belediyenin gereksinimi var mıdır, yok mudur? Şayet varsa böyle bir alanı Keşan Belediyesi’ne öneriyorum.” diyerek önerilerini dile getirdi.

“Yönetenlerin eksikliği”

Öte yandan yıllardır süregelen bu durum karşısında herhangi bir adım atılmadığının altını çizen Deniz, “Bugüne kadar Keşan’da nu konuda herhangi bit girişimde bulunulmamasını da Keşan’ı yönetenlerin bir eksikliği olarak değerlendiriyorum. Geçmiş yıllarda böyle bir öneri yapmıştım, dönemin belediye başkanı da, “Orası tapulu bir arazidir, karışamam” gibi sudan sebeplere dayalı bir açıklama yapmıştı. Oysa, ben Keşan’daki siyasal erkin, gerekli düzenlemelerin yapması için girişimlerde bulunabileceklerini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“Yapay değil, somut gündemler oluşturun”

Son olarak, son dönemlerde Keşanlılar’ın da takdirini kazanan meclisteki uzlaşı ortamına bu sorunun çözümünün katkı sağlayacağını belirten Cavit Deniz, “Siyasi partilerin bu konuda uzlaşacakları noktasında da düşüncem var. Bu da Keşan’da yavaş yavaş belli noktalarda anlaşmaya bir zemin hazırlayıp hayata geçirebilir; ama mutlaka Yağlı Tohumlar depolarının yarattığı olumsuzlukların olup olmadığı yörede yaşayan insanlara sorulmalı ve insanların düşünceleri alınmalı, buna göre değerlendirmeye gidilmeli. Yerel demokrasi de bu değil midir?” diyerek,
Her fırsatta demokrasiyi dilinden düşürmeyen ilçe başkanları, meclis grup başkan vekilleri konuyu değerlendirmeli ve görüşlerini açıklamalılar. Böylelikle 5 bin kişilik nüfus bir bölgede yaşayan insanların sorumluluğunu gündeminize almış olursunuz. Yapay gerginlikler ile seçmenin gündemine gelmek yerine, böyle somut sorunları çözmek adına seçmenle ilişkiye girerek; onları dinleyerek kendi oluşturacağınız çözüm önerilerinizi de gündeme taşıyabilirsiniz.” ifadelerini kullandı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu